3 Ocak 2012 Salı

Organix Coconut Milk Serum

Merhabalar,

Bugun saclarimiz icin neler yapmaliyiz bir gozden gecirelim istedim.

1. Saclari benim gibi yagli yapida olanlar gun asiri saclarini yikamaliyken, kuru sac yapisina sahip olanlar haftada iki kez yikamalilar. Bundan fazla yikamak kuru saclari daha cok kuruturken yagli saclari daha cok yaglandirabilir.

2. Saclarimizi cok sicak suyla yikamak sac derimize zara verip yagli saci olanlarin daha cok yag uretmesine kuru sac yapisinda olanlarin saclarini daha da kurutmasina yol acar. Kafa derimiz icin de sicak kacinilmasi gereken birseydir.

3. Saclarimizi once su ile yikamali sonra sadece bir kez sampuanlamaliyiz. Daha fazla sampuanlamak saclari kurutacagi gibi sacimizin 'iyi ve gerekli yag' diye bilinen dogal yaglarini da alip goturecektir. 

4. Saclarimizi sampuanladiktan sonra uzun bir sure durulamaliyiz ki sampuan kalintilari kepege neden olmasin, sac derimizin gozeneklerini tikamasin yada sacimizi agirlastirmasin.

5. Sampuan uyguladiktan sonra sac kremimizi yada sac maskemizi uygulamaliyiz. Bu saca parlaklik verirken, sacimizi dis etkenlere karsi da bir katman gorevi gorup koruyacaktir. Ayrica kremlenmis sac daha kolay taranir ve daha az kirilir. Sacaksi bir goruntu yerine daha ipeksi bir goruntu sergiler.

6. Dus sonrasi sacimizi havluya sarip suyunu cekmesi icin beklemeliyiz. Islak sac cok ama cok hassastir ve en cok sac ucu kirilmalari bu esnada gerceklesir. Islakken sacimizi taramaktan olabildigince kacinmaliyiz.

7. Hafifce kurumus saca tercihimize gore durulanma gerektirmeyen bir baska sac kremi yada sac serumu uygulamaliyiz. Yuzumuz icin nemlendirici neyse sacimiz icin de bu asama odur. Uyguladigimiz urunleri kesinlikle sac diplerimize degdirmemeye ozen gosterelim ki sacimiz cok cabuk yaglanip, kirlenip, agirlasmasin.

Sac serumu konusunda benim tercihim Organix Nourishing Coconut Milk Anti Breakage Serum (Organix kirilmaya karsi etkili hindistan cevizi sutu). Sadece iki pompa benim cok uzun ve cok gur saclarima bile yetiyor. Havluyla kuruladiktan sonra sac uclarima uyguluyorum. Bu urunu son 6 aydir kullaniyorum. Ve sac uclarimda hic bu kadar az kirik olmamisti. Sanki onceden gerceklesmis kirilmalari bile onariyor. Eczanelerde bulabileceginizi dusundugum bu urunu ben ABD'deki bir marketten 7 dolara aldim. Cok uzunca bir sure gittigini soyleyebilirim bu urunun. Bir siseyi bitirebilmeniz en az bir yil alacaktir. 5 uzerinden 5 hakeden bir urun. Kokusu da cok hos, fazla yogun olmayan, insanin icini bayiltmayan bir hindistan cevizi kokusu.


Butun bunlara ilaveten eger havuza yada denize gireceksek, sacimizi islatip girmeliyiz ki sacimiz su ile doymus olsun ve klor yada tuzu olabildigine az emsin. Hemen sonrasinda saci yikayip kremlemek yada sadece kremlemek verilen hasari azaltacaktir.

Saclarimizi kurutmadan yada sekillendirmeden isiya karsi etkili koruyucu bir sprey kullanirsak, sacimizi isidan korumus oluruz. Ama siz mumkun oldugunca sac kurutma makinenizi dusuk sicakliga ayarlayin yine de :) 

Simdilik soyleyeceklerim bu kadar guzeller. Gelecek yazilarimda sac kremleri ve isiya karsi etkili sac spreyleriyle hasir nesir olacagiz. Merak yok :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder