11 Ocak 2012 Çarşamba

Ev Yapimi Kil Maskesi

Merhabalar,

18 yildir sivilcelerle savasan biri olarak bu konuda bayagi bir tecrubem var ve size de iyi gelebilecegini dusundugum birkac tuyoyu burada paylasmak istiyorum. Bunlardan biri buyuklerimizin de sikca bahsettigi kil maskesi. Kil yuzdeki yagi, kiri ve gozenekleri tikayan her turlu atigi kokunden emip cikaran temizleyici turde bir maske. Bu da kilin sivilari cekme ozelliginden geliyor. Genelde muhendislikte de bir yerde benzin turu atiklar varsa kil kullanilir. Hatta atom bombasindan sonra havadaki radyoaktif maddeler bile kil ile temizlenmistir. Simdi dogaya bu kadar fayda saglayan bir toprak bize neden saglamasin?

Ozellikle yagli ve sivilceli ciltler icin cok faydali olan bu maske hassas ve kuru ciltlere de daha farkli bir formulle uygulanabilir. Ben Aztec Clay diye bilinen bir markanin kilini kullaniyorum ama Turkiye'de herhangi bir baharatcida acik olarak da alabilirsiniz. Cok ucuz ve uzunca sure gidiyor cunku cok az kullaniyoruz.


Sivilceli yada yagli ciltler icin 1 tatli kasigi kile 2 tatli kasigi elma sirkesi ekleyip krem haline getiriyoruz. Temiz cildimize firca ya da parmaklarimiz yardimiyla uyguluyoruz ve 20 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra ilik su ile temizliyoruz. Hem gozenekleri tikayan yag ve kiri atiyoruz hem de peeling yapmis oluyoruz kucuk kum tanelerini ovalayarak cikardigimizdan.

Kuru ciltler icinse 1 tatli kasigi kile 1 tatli kasigi su ve 1 tatli kasigi bal koyarak ayni sonuca ulasiyoruz. Ancak bu sirkeli maske kadar kurutucu olmuyor cunku bal dogal bir nemlendirici.

Bu maske sadece sivilce problemi olanlar icin degil cildindeki yagi, kiri ve atiklari atarak peeling yapmak isteyen herkesce uygulanabilir. Yipratici bir maske olmadigindan istenirse hergun uygulanabilir. Yine de sonrasinda guzelce nemlendirmeyi unutmayalim cildimizi.

Sanirim benim akne problemime iyi gelen ilk asamalardan biri bu maskeyi kullanmamdi. Her maske ya da her adim her tur sivilceyi cozer diye bir yaklasimda bulunamayiz cunku herkesin sivilce olusum sebebi farkli (hormon, stres, yas, beslenme vb.). Bu nedenle ara sira sizlere cok daha farkli ve genellikle cok dogal icerikli yontemlerden bahsedecegim.

Sivilce probleminiz olsun olmasin arada bir maske yapmak ya da cildinizle ozel olarak ilgilenmek spa tadinda bir tecrube cok hos ve dinlendirici olabiliyor. Umarim dener ve memnun kalirsiniz guzeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder