2 Haziran 2014 Pazartesi

Cilt Bakim Rutinim

Merhabalar,

Soz verdigim uzere gunluk cilt bakiminda neleri hangi sirayla kullaniyorum yazmak istedim.

GECE urunlerim sirasi ile:

1. Bioderma ve pamuk ile makyaj temizligi


2. Paula's Choice yuz temizleme jeli ile yuz yikama (emin olmak icin 2 kez)



3. Yarim saat bekledikten sonra Retin-A kremi uygulama (sivilce ve yaslanma karsiti)



4. Goz kremi (Su siralar Cera-ve kullaniyorum ve harika!)



5. Dudak kremi (Su siralar Christian Dior Creme De Rose kullaniyorum ve haarikaa!)



GUNDUZ urunlerim sirasi ile:

1. 5% Benzol Peroksit iceren yuz temizleme urunu



2. Paula's Choice 30 faktor gunes kremi (Disari cikacaksam daha yuksek faktor ornek: Shiseido 38+)


3. Goz kremi (yukaridakiyle ayni)

4. Dudak kremi (yukaridakiyle ayni)

Eskiden 100 tane urun kullaniyordum (tonik, kimyasal peeling, nemlendirici, sivilce ilaci vb.) ve bir yere yatiya ya da tatile gitmek olum gibi geliyordu cunku valiz dolusu urun tasiyordum yanimda. Kiyafetten cok urun... Retin-A kullanmaya baslayinca herseyi biraktim. Hatta cok sevdigim Clarisonic'i bile kullanmiyorum cogu zaman. Ayda bir kullaniyorum o da vicdan azabindan :) Retin-A'in tam amaci olu derileri atmak degil ancak agir bir urun oldugundan az da olsa exfoliasyon da yaptigindan bana yeterli geliyor bu nedenle kimyasal peelingleri biraktim. Ancak Retin-A kullanmayanlar mutlaka kimyasal peeling yapmalilar cilt yenilenmesi, leke giderilmesi ve sivilce kontrolu icin. 

Sizin rutininiz neler iceriyor? Asagiya yorumlarinizi ve varsa sorularinizi bekliyorum!

Sevgiler!

15 yorum:

  1. bu retin-a kremi eczaneden alıyoruz sanıyorum reçetelimi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor kontrolunde kullaniomasi gereken bir krem evet. Doktora danisarak kullanilmasini oneririm ancak TR'de hersey recetesiz alinabiliyor malesef. Hamile ya da emzirirken kullanilmamasi gerekiyor. Cilt yarim saat kuruduktan sonra geceleri bezelye buyuklugunde suruluyor. Ilk aylar yilan derisi gibi pul pul dokulme ve sivilce yapabiliyor sonrasi harika oluyor yalniz.

      Sil
  2. retin-a yı sivilce varken mi kullanıyosun yoksa sivilcelerin sönmesi mi gerekiyor. bir de bu ürünü sadece problemli bölgeye mi uyguluyosun yoksa tüm cilde mi. yani cildin yağlı veya kuru bölgelerinde aynı rahatlıkla kullanılabiliyormu ayrıca uzun vadede siyah nokta yapma riski var mı? çok soru sordum biliyorum ama siyah nokta için tavsiye edebileceğin bir ürün veya maske varmı? ben bi ara clindoxyl jel kullandım. kullandığım dönem cildim çok iyi oldu. sivilceler ve siyah noktalar bitti. ama üzerinden 6-7 ay geçti ve tekrar hortladı. çok yazdım ama yazılarını 4 gözle beklediğim için kusuruma bakma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilce icin yazdirmistim zaten sivilceleri hemen oldurdu. Tum yuze uygulaniyor. Siyah noktalari da gecirdi bende.

      Sil
    2. Siyah noktalari gecirebilen diger birsey de salisilik asitli tonik oldu (paulas choice 2%bha tonik). Retin-a once cildimi iyice kuruttu yilan serisi gibi pul pul yapti ama aylar sonra simdi adapte oldu cildim eski yagli haline dondu.

      Sil
    3. Balim telden yazdigimdan izin vermiyor parca parca yanitliyorum. Seni cok optum umarim yanitlayabilmisimdir :)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba'cim ne guzel yazmissin zevkle okudum. Su an Kiehl's icin icimde kelebeklenme yapmadin desem yalan. Herkesin dilinde Midnight Recovery serumu belki ben de denerim yakinda. Mevsime gore cilt degisimi cok zor olmali. Benimki hep yagli oldugundan gunes koruyucu Paula's Choice de hemen hemen hic nemlendirici (yag hissi) icermediginden yasayip gidiyoruz simdilik. Ancak yazin aktigini hissetsem sanirim yapacagim tek sey bir kat daha surmek olurdu. Zaten 2 saate bir yenileyin diyor doktorlar. Ama makyaj varken pek mumkun olmuyor tabi. Bir de TR'de de var saniyorum ama Shiseido denedin mi gunes koruyucu olarak. Asyalilar bu isi cok guzel yapiyorlar ben de hic bir tahrise ya da sivilceye yol acmadi. Yillardir kullaniyorum. AHA 8% jeli almana cok sevindim umarim memnun kalirsin. Ilk basta bana da agir gelmisti ama alisinca az bile gelmisti. Inanmazsin bunu gunde 2 kez uygulayanlari okudum. Ben ona cesaret edememistim :)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor arkadas cok iyiymis benim arkadaslar killi killi muhendisler gunes koruyucu desem golgeye gec golgeye diyen tipler :) Kiehl's Sephora'da satilsa keske ama haklisin kucuk boyla baslamak en mantiklisi. La Roche Posey kullandiktan sonra bana yazar misin begenip begenmedigini? :)

      Sil
    2. Sen ABD'desin? Soyle yakin olsak da birlikte bi alisveris yapsak keske :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NY harikaa! 2012 Ekimde gitmistim ilk kez gezmeye. Asik oldum ozellikle Central Park'a. Bir iki yila arkadasin dugunu NY'da olacak bir kahve iceriz Central Park'ta seninle umarim :) Sen de buralara gelirsen haber ver gezdireyim seni :) Perdeleri ben de bir kac kez kapattim usendigimden itiraf ediyorum!

      Sil
    2. Tuba'cim asagida Elif Ebru sana yaniten cok guzel bir aciklama birakmis belki farketmezsin diye buraya yaziyorum. Hemen asagida :) Tesekkurler Ebru'cum katkilarindan dolayi!

      Sil
  6. Tuba hanım merhaba, La Roche Posay Antihelios XL Sun allergies/Sensitive skin renkli olanını kullanıyorum. Belli belirsiz ilacımsı bir kokusu var. Ten rengi, kapatıcılığı olmayan, sıvı bir losyon. Koruma olarak memnun kaldım fakat bir daha tercih edersem renksiz olanını alırım. İlk sürdüğümde yüzüme kızarmışım gibi bir renk veriyor, bir kaç dakika sonra geçiyor fakat bu yönünü sevmiyorum. Aşırı sıcak ve nemde akmıyor. (çildim karma-yağlı, çölde yaşıyorum.) Bende gün içinde parlamaya neden olabiliyor. Cildim çok hassas değildir ama güneş kremlerinde sizin yaşadığınız batma, karıncalanma hissini yaşayabiliyorum. Bu tarz bir durum yaşatmadı. Eşimin cildi hemen her şeye tepki verir, onda da sıkıntı çıkarmadı.
    Hassasiyetinizi biraz geçirmek için termal suyunu da deneyebilirsiniz. İçeriklerini incelemenizi öneririm. Silica, selenyum vs var içeriklerinde.
    Amerika'da ve Avrupa'da satılan ürünlerinin içeriklerinin farklı olabildiğini okumuştum. Ne derece doğrudur bilemiyorum tecrübe etmedim ama benim kullandığım Fransa üretimi olan.

    Kiehl's Midnight Recovery iki deneme boyunu kullandım, kayda değer bir faydasını görmedim. Ne yağlandırdı, ne yağı düzenledi ne de başka bir etkisini gördüm. Genel olarak benim Kiehl's ürünleriyle anlaşamama sorunum var, kil maskesini de bir kutu bitirdim, yine pek bişey anlamadım. Suçu sonra ona attım, sorun bende değil, sende diyerek :)

    Ne çok konuşasım varmış:)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil