20 Haziran 2014 Cuma

Laura Mercier Renkli Nemlendirici

Merhabalar,

Laura Mercier cok guvenilir bir marka bence ve daha once denedigim fondoten, yuz bazi, pudra ve ozellikle lipgloss'u cok iyi urunlerdi. En cok denemek istedigim urunu renkli kapaticisiydi ancak sivilcelerden geriye hatira kalan kirmizi lekelerimi kapatacak kadar guclu olmayacagindan korkup uzunca bir zaman erteledim almayi. Sonunda once kucuk boyunu satin aldim sonra Sephora hediye etti 100 puan karsiligi. Aldigim kucuk boyu goturup kafasina isabet alarak firlattim kasiyere. Neden mi?

1. Bu urun yagsiz degil yani gozenekleri tikayici yag iceriyor.

2. Yuzum uygularken de uygulama sonrasi da yagliydi ki benim gibi yagli cildi olan biri icin cok rahatsiz edici.

3. Hic bir kapaticiligi yok. Hic yok! Hic! Normal bir nemlendiriciden en ufak bir farkini gormedim.





Hic mi bir elle tutulur yani, iyi yonu yok diye sorarsaniz, ben bulamadim. Tekrar almayi dusunmem. Bunun bir de yagsiz olan versiyonu var. Onu belki... O da cok ilerde.. Belki o da.

Urun fiyati buyuk boy: $43, kucuk boy: $19 + vergi.

Denemek isteyen var miydi aramizda? Hayallerinizi yikmadim umarim.

Sevgiler!

22 yorum:

  1. Merhaba, denesem mi acaba diyordum, benzer cilt yapisina sahip oldugum icin derhal vazgectim :)

    The face shop bb kremleri denediniz mi? Anlasabilirsiniz diye düşünüyorum. Hafif, kapatıcı, Kırkpınar pehlivanlarina dondurmuyor.

    Ayrica cilt bakimi ile ilgili yazilarinizdan hunharca faydalaniyorum, etkisini de görüyorum, teşekkürü borç bilirim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Cok guldum oncelikle :)

      The Face Shop'u cok merak ediyorum ama yasadigim yerde yok malesef. Ama olur da denk gelirsem kesinlikle listeme aldim cok tesekkurler oneri icin.

      Rica ederim! Ne kadar hosuma gitti bunu duymak anlatamam :)

      Sil
  2. Vallahi ne zaman güneş kremi sürmeye usensem aklima geliyorsunuz. Tipis tipis geri gidip suruyorum efendi efendi. :)
    Selam verdik borçlu ciktik demezseniz sormak istedigim bisey var.
    La roche posay effaclar k kullaniyorum. Gecen denk geldim skincare ldel retinol anti - wrinkle facial serum aldim. Ikisini birlikte kullanmakta bir sakinca var midir diye alirken sordum fakat tahmin ettigim uzere 500 bin borc istemisim gibi bakti kadin. Israr edemedim korkutmayayim iyice diye :)
    Bu iki ürünle ilgili bilginiz var acaba?
    Cok tesekkur ediyorum simdiden, zahmet veriyorum size de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askolsun :)

      Genel olarak salisilik acid ve retinol'u bir arada (gunun ayni zamaninda) kullanmak tahrise neden olur ve daha cok sivilce yapar saniyorum. Bu nedenle salisilik icereni yani LRP'i gunduz, digerini gece (serumun emilmesi biraz daha zor olabilir, makyaj altinda guzel durmayabilir, bir de guneste etkisi azalabilir diye okumustum) kullanmak olurdu benim secimim. Yavas yavas ama emin adimlarla her ikisinin de faydasini gormus olurdum bu sekilde. Ben de benzer sekilde uyguluyorum urunlerimi. Gunduz sivilceye karsi urunler gece retin-a.

      Baska sorun olursa elimden geldigince yanitlamak isterim kesinlikle :)

      Sil

  3. Uc gundur dediginiz sekilde uyguluyorum. Herhangi bir tahrise neden olmadi. La roche posay ile iyi anlasiyoruz zaten temizleme jeli haricinde.

    Aslinda serum hemen emiliyor, makyaj altina kullanılabilir ama gündüz kullanmak istemedim. Bulunduğum yer oyle bir sicak ki, makyaj bazi japon yapistiricisi kullansaniz da akıyor zaten, tutamiyoruz :)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Cabuk emilen serumlaro seviyorum. Retinol'un tek problemi gunes isiginda stabil kalamiyor etkisini kaybediyor olusu. Zaten cok bilincli bir tuketici oldugunu anladim yazdiklarindan ve eksi sozluk jargonundan. Kalbimde yerin baska :)

      Sil
  4. Bu zamana kadar "benim genlerim iyi yea" diye dolanıp, geçenlerde kafamda ilk beyaz saç teli, alnımda kendi haline bırakılırsa otobana dönüşecek bir kırışıklık işareti görünce sağa sola saldırmam bir oldu tabi :D
    Düzgün temizle, nemlendir olayından çıkıp içerik araştırmaya başladım :) Artık alışverişe gittiğimde hedef odaklı çalışıyorum, çalışanlarla göz göze gelmiyorum, hatta abartıp kulaklıkla dolaştığım bile oluyor. Zamanında ayıp olmasın diye aldığım bir çok şeyi ayaklarıma falan sürmek zorunda kalmışlığım var.
    Yeri geldi yine teşekkür etmek istedim, gerçekten çok faydalanıyorum yazılarından. Tatlı dilin de seni sevmemin diğer bir nedeni tabi ;) itiraf.com a döndürdüm burayı.
    Bir de Paula's Choice ürünlerini aradım, yok burda, nasıl bir alışveriş cennetiyse, aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum. Ne var ne yoksa hepsi beyazlatıcı, aydınlatıcı. Online alayım desem öyle kötü bir kargo sistemi var ki, onlar gelene kadar ben yaşlanır, kurur giderim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehe bana da ayip olmasin diye yaptiklarimi animsatti bu dedigin. Ah ya :) Kargoya guvenmek zor bir de yok takiliyor, yok vergi problemi oluyor derken o stresten yeni cizgiler gelir oturur insanin alnina:) Senin gibi tatli insanlarla bulusabildigim, konusabildigim bir ortam oldugu icin seviyorum bu blog isini. Blog dedigimde zaten toplasan 10 kisiyiz heralde, size e-mail atsam daha verimli oluruz valla :)

      Sil
  5. Az olsun, öz olsun, butik blog ;) Yazmayı sevdiğin ve devam ettiğin sürece keyifle okumayı sürdüreceğim. Bu sohbetler de pek keyifli :)
    Bir de fikrini merak ettiğim Sudocrem var.
    Saç derimde seboreik dermatit var. Senelerce doktorların verdiği tüm ilaçları sürdüm kafama, sonuç pek değişmedi. Migren gibi bişey bu da kendi tedavi yöntemini buluyorsun sonunda. Neyse bir gün çenemde kırmızılık ve pullanma farkettim. Amanın buraya da geldi diye koşup, Sudocrem aldım. Nerden okuduysam aklımda o kalmış. Bir iki güne gitti kırmızılık, pullanma. Büyük ihtimalle seboreik dermatit de değildi zaten.
    Ne olur acaba diye meraktan tüm yüzüme de sürdüm gece:D içerik şu şekilde;
    % 15.25 çinko oksit, koruyucu maddeler olarak % 0.48 sodyum benzoat ve% 0.008 butylated hydroxy anisole
    Sabah böyle yüzüme nur inmiş gibi kalktım, açıkçası LRP effaclar duo dan bu performansı alamamıştım cilt yüzeyini düzgünleştirme açısından.
    Bu kremdeki Çinko oksit ve saz arkadaşları ile ilgili fikrini rica etsem? Sonra söz susucam :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bence de sohbetler cok keyifli bazen saat farkindan bi 8 saat gec yaziyorum cevaplari ama. Inan cinko oksit hakkinda hic bir bilgim yok. Seni de yaniltmak istemem. Hic duymamistim cilt bakim urunlerini baz alinca. Sanirim herkes kendi sorunuyla ilgili alanda bilgi sahibi oluyor. Benim alanim da sivilceler :) Cok uzgunum faydali bir bilgi veremedigim icin :( Susma hep yaz :)

      Sil
  6. Günaydın :)
    Olur mu hic, cok faydalaniyorum ben senden :D
    Duymaman normal aslında, bebek pisik kremi, dermatit belasina alip, her yere surmeye basladim. Cilt bakim felsefem su oldu -ki bundan bir iki sene oncesine kadar iyi temizlemek disinda ekstra pek de bisi yapmazdim- mevcut olani bozma. Yaş ilerledikce karma-yagli cilt bonusu gozenekler gozume batmaya basladi. Retin-a işe yarayacak gibi görünüyor. Her kozmetik ürünü yüzüme sürüp denemek istemiyorum açıkçası artık. O yüzden içerik arastirip, anladigimca,basit tutmaya calisiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni benim bakis acim iste bu :) Ben de genclik yillarimi onume gelen her seyi deneyerek gecirdim ama son yillarda bilinclendim kesinlikle bir de hem hayalkirikliklarindan biktim hem masraftan. Ise yarayani bul ve her gordugun indirime atlama. Simdi o cilt bakimi butcemi ise yaramayan makyaja transfer ediyorum en azindan daha keyifli bir kayip oluyor :)

      Retin-a harika geldi bana da. Ancak huyum kurusun simdi de bir ust dozunu mu alsam doktordan diye dusunmeye basladim. Ust dozu kullananlarin daha iyi sonuc aldigini okudukca. :) Ne zaman 100% akillanirim bilmiyorum.

      Sil
  7. Makyaj bazlarından uzun zamandır gözüm var bu markanın ama renkli nemlendiricisi resmen fiyaskoymuş! Matlaştırıcı primer'ını filan hiç kullanmış mıydın balım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balim yagsiz yuz bazini kullandim 2011'den 2012'ye ama inan hic bir sey anlamadim. Yuz bazi cidden hayali bi urun mu acaba? Kullandigimizi saniyoruz ama hic yok mu aslinda? Pek bir fark goremedim ya da o zamanlar makyajdan cok anlamiyor muydum acaba? Kafam cok karisik.

      Sil
    2. acaba cilt tipimizden mi kaynaklanıyor ki? bende Rimmel'in matlaştırıcı bazını kullanıordum ama cildimin yağlı olduğu dönemlerde pek fark ettirmiordu ondan mı ki acep? bilemedim :D

      Sil
    3. O gun Wayne Goss (youtube'da bir makeup artist kesin biliyorsun) yuz bazi zaten cok gereksiz bir sey diyordu :) Bence de oyle diyorum cogu zaman. Gerci Hourglass'inki fena degil ama hala ne is yapiyor gozlemleyemiyorum. Surerken ipek gibi hos bir his ama sonra ne is yapiyor? Cunku sursem de surmesem de sanki sonuc ayni. Dayaniklilik filan hep ayni :) Bu isin ustune bir duseyim deneylerle :)

      Sil
    4. Doğrudur valla....işe yaramıyor die Rimmel'in günahını almışım kalbini kırmışım :))

      Sil
  8. Nacizane tavsiyem su halinden memnunsan maceraya gerek yok :) ama hep daha iyisi nasil olur acaba meraki :)
    Makyaj Ürünleri bizim sekerlerimiz. Görüyorum, okuyorum, begeniyorum, alıyorum, kullanmıyorum :) Bin tane glosstan sonra gloss sevmedigimi anladim mesela :D
    Iki fondötenim oldu simdiye kadar, bozulup gittiler. Bb kremleri de spf icin kullaniyorum arada. Kabul ettim artık ten urunleri bana yakismiyor. Ya da cok urun denemedigimden yakisani bulamadim henuz. Gecen baktim rujlar, farlar , alliklar hemen hemen ayni tonda hepsi. Hepsinden birer tane olsa olurmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan nasil doyumsuz bir sey degil mi? Inan bin tane aliyorum dayanamayip, ama gidip hem ayni seyi suruyorum her gun. :) Bir de dedigin gibi hep ayni tonla kendimi iyi hissediyorum o zaman neden gidip hayatta surmeyecegim tonlari aliyorum. :) Kendimden biktim. Cildin guzel demek ki hic sallama fondoten filan. Belki bir rimel bir ruj sursen yeter de artar. o da ihtiyactan degil de makyajla oynamak guzel diye. Benim annem mesela hayatta rimel surduremezsin ama goz kalemi dudak kalemi surmeden bakkal cikmaz. Herkes yolunu buluyor demek ki :)

      Sil
  9. Bazen frenleyebiliyorum kendimi, bunu gerçekten kullanacak mıyım? hayır, bırak o zaman yerine :D
    Benim annem de öyle, bir kalemi, bir ruju var. Ayda yılda bir sürer onları da. Krem falan kullandığını da görmedim, bildim bileli Bebak acı badem sütüyle siler yüzünü, o kadar :)
    Fazla kurcalamamak mı gerek diyorum ama yağlı cilt öyle kendi haline bırakmaya gelmiyor, hemen bi kendine güven, başına buyruk davranmalar, haddini bilmez sivilceler falan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da annem aman suyla yika diye cok israr etmisti bir donem artik cok uzuluyordu her gun ayri bir kreme umit bagliyorum diye. Kendisi oyle yapiyor ve cildi bebek masallah. Ama ben oyle yapsam savas alani olurum. Kesinlikle bazi insanlar cilt yonunden cok sansli oluyorlar. Ben onlardan degilim. :) Tek iyi yani yagli oldugundan kirismiyor olmasi sanirim. Sivilce genc de gosteriyor bak unuttum onu yazmayi :P

      Sil
  10. Haklisin, her daim teenage :p
    Kırışıklıkla kiyaslayinca uc bes sivilceye raziyim ben sanirim :)

    YanıtlaSil