7 Şubat 2012 Salı

Cetaphil Nemlendirici

Merhabalar,

Tum bayanlarin kullandigi tek sey nedir deseler sanirim yanit nemlendirici olurdu. Yuz icin ya da vucut icin temizlikten sonraki en onemli asama. Ben de sizlere doktorlarin tavsiye ettigi bir urunden bahsetmek istedim. Daha once yuz yikama jelini tavsiye etmistim simdi de nemlendiricisinde sira: Cetaphil Daily Advance Ultra Hydrating Lotion for Dry, Sensitive Skin. Turkce mealiyle Cetaphil kuru ve hassas ciltler icin gelistirilmis gunluk ultra nemlendirici losyon :) Hem buyuk hem kucuk boyu mevcut.


















Bu nemlendirici hem vucut icin hem yuz icin kullanilabilen ender formullerden. Ozellikle kuru ve hassas ciltler icin olanini secmistim. Hemen hemen 500 ml yani cok uzun bir sure gidiyor. Hemen emiliyor, cok yagli bir his birakmiyor tende. Alerjen maddeler icermiyor yani icinde esans da yok.

Acikcasi ben bu urunun yuzde kullanilabildigini bugun arastirma yaparken ogrendim. Daha oncesinde bilmedigimden sadece vucudumda kullandim ve memnundum da. Yuzde kullanan bayanlarin bazilari sivilceye neden olmuyor derken, bazilari sivilceye neden oldugunu yazmis. Yine de once belli bir bolgede deneyip, iyi sonuc veriyorsa tum yuzde kullanmak daha dogru olabilir.

500 ml si 15 dolar olan bu urun normal nemlendiricilere gore biraz pahali diyebilirim. Bu fiyata cok cok daha fazla miktarda baska nemlendiriciler alinabilir ancak hassas cildi olanlar ve her turlu nemlendiriciyi kullanamayanlar icin birebir. Ayrica yuzde de kullanilabiliyor olmasi bir bonus. Yuz kremine ekstra para vermenizi onluyor. Az bir miktar buyuk bir alana yettiginden uzun bir sure gidecegi de ortada. Butceniz el veriyorsa deneyin derim. Denemis olanlar da tecrubelerini benimle paylasirsa sevinirim.

Ben bu kokusuz urunden koca bir sise bitirdim ama kokulu cicili bicili nemlendiricileri de ozlemistim. O yuzden buna bir sure ara verip Victoria's Secret'lara donuyorum.

Sevgiler!

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Amerika'da supermarketlerde satiliyor. Turkiye'de nerede satiliyor emin degilim ancak eczanelerde satiliyor olabilecegi geliyor aklima.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Tatlim inan bilmiyorum satiliyor mu. TR'deyken cilt doktoruma cetaphil kullandigimi soyledigimde sasirmamisti cok iyi demisti ben de TR'de satildigini varsaydim. Ama gormedim bizzat.

      Sil
  3. retinol falan kullananlar için cilt kurumasına etkili yazmışlar ama türkiyede satılmıyor galiba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nick'inden anladigim kadariyla bunu zaten biliyorsundur kesin ancak retinol ve turevlerini kullaniyorsan mutlaka gunduzleri gunes koruyucu kullaniyorsundur da umarim :) Ben de yeni basladim retinole.

      Sil
  4. teşekkürler.yeni satılmaya başlandı.ben de herkese oksijenli zeytinyağı tavsiye ederim.sevgiler

    YanıtlaSil