19 Aralık 2012 Çarşamba

Lush Ocean Salt Facial Scrub

Merhabalar,

Lush urunleri beni de herkes gibi cok cezbediyor. Seker dukkanina girmis cocuk gibi, Sephora'ya girmis hatun gibi olmuyor muyum? Oluyorum. Ama sanirim biraz gercekci olma vakti geldi. Tanitacagim ilk Lush urunu Ocean Salt Facial Scrub.






Scrub'larin ozelligi iclerindeki puturlu maddelerle olu derileri saglikli ciltten fiziksel guc yardimi ile ayirip puruzsuz bir cilt elde etmek ki ABD'nin en unlu cilt doktorlarindan Dr. Neil Schultz, fiziksel yolla uygulanan 'olu deriden arinmalarin' kimyasallara oranla daha zararli oldugundan bahsediyor. Tamamen katiliyorum. Fiziksel bir sekilde scrub/peeling yaparken insan nerede durmasi gerektigini kestiremiyor. Ama kimyasal birsey kullanirken ya tum gece yuzumuzde birakiyoruz o islemini tamamliyor ya da daha guclu bir kimyasal kullaniyorsak bize soylendigi surece yuzumuzde tutup sonra arindiriyoruz. O yine o surecte islemini yapip duruyor. Fiziksel islemde yuzun bazi yerlerinde diger yerelere gore cok guc uygulamak ya da daha derine inmek isten bile degil. Neyse kimyasal peelinglere de cok yakinda deginecegim.

Bu urun icindeki puturlu madde de deniz tuzu parcaciklari. Votka yardimiyla suyu iyice cikarilmis -yesil limon- 'lime' (Turkiye'de ne diyoruz buna bilemedim:) iceriyor. Kokusu kotu diyemem, taze, ferah boyle mojito (mohito) isimli latin icecegi gibi :) Ama sonucta icmek icin degil kullanmak icin aldik. Matt arkadasim da sagolsun usenmemis hazirlamis benim icin -yukardaki fotografta sol ustte-. Yuzumde kullanmayi dogru bulmadim. Hem alkol icerdiginden, hem de deniz tuzu granullerinin yuz icin yeterince hassas olmayacak buyuklukte olmasindan. Birkac kez yuzumde kullanip icime sinmeyince vucudumda kullanmaya basladim, sirf bitsin diye. Bir kez daha alacagimi cok sanmiyorum. Youtube'da ve makeupalley'de insanlar bu urune hasta. Saygi duymakla birlikte biraz abartildigina inanmaktayim. ABD'de 250 grami vergi eklenmeden once 36 dolar. Ben 120 gramini Ingiltere'den 7 euroya getirttim. ABD'deki cogu insan gibi Lush urunlerimi Ingiltere'den cok cok daha ucuza getirtiyorum ben de. Aradaki fiyat farki insanlari online alisverise itiyor malesef :) Aranizda bu urunu kullanan var mi? Goruslerinizi bekliyorum.

2 yorum:

  1. lime in türkçesi misket limonudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. misket limonu :) bunu animsayacagim. kim koyuyor bunlarin isimlerini yahu :) tesekkurler bbmakeup.

      Sil