14 Şubat 2012 Salı

Neutrogena Sensitive Skin Oil-Free Moisture Nemlendirici

Merhabalar,

Yuzum icin yillardir kullandigim bir nemlendirici: Neutrogena Sensitive Skin Oil-Free Moisture yani hassas ciltler icin yagsiz nemlendirici.




Hassas ciltler icin formule edilmis bu nemlendirici yag icermiyor. Yine hassas ciltleri rahatsiz eden esanslar icermediginden kokusuz bir nemlendirici. Basit ve isini goren bir urun. Zaten 10 dolara satilan nemlendiricinin de 130 dolara satilan (La Mer gibi) nemlendiricilerin de icerigi ayni. Su ve gliserin. Yani gidip 130 dolara bir urun almaniz size daha iyi bir cilt vermeyecektir. Bosuna marka nemlendiricilere vermeyin paranizi. Onun yerine marka fircalara verebilirsiniz cunku o cidden fark yaratiyor :) Neyse urunumuze donersek 118 ml olarak satiliyor. 11 dolar civarinda satilan bu urun bir yila yakin gidiyor gece gunduz bir pompa kullanildiginda.

Gecenlerde muhtesem bir makyaj ustasindan onemli birsey ogrendim. Yagli ciltlerin nemlendiriciye ihtiyaci yok. Oncesinde yillarca yagli da olsa nemlendirmek gerekiyor diye bas bas bagiran kozmetik sirketlerinin oyununa geldik sanirim. Ben de sadece geceleri kullaniyorum cildim yagli oldugundan ve cidden hic bir sikinti yaratmiyor. Gunduzleri sadece gunes koruyucu kullaniyorum. Yagli ya da kombine bir cildiniz varsa siz de deneyin cidden bir fark yaratmadigini gorup gunduz kullanmayi birakacaksiniz.

Ayrica eger nemlendirici yerine 100% dogal urun kullanmak isteyen olursa argan yagi da kullanabilir. Ozellikle goz cevresinde. O konuya da yakinda gelecegiz zaten. Biraz merak :)

Son olarak nemlendiricinizi biraz sivi yada mineral fondotenle avucunuzda karistirarak tinted moisturizer dedigimiz hafif renkte yuzu birazcik kapatan fondotenler elde edebiliriz. Agir makyaj yapmak istemediginiz gunlerde avucunuzda karistirdiginiz bu birlesimi yuzunuze uygulayin. Normal cildinizden daha saglikli bir  goruntu elde edeceksiniz ve de 'tinted moisturizer' gibi dunyanin en anlamsiz urunlerinden birine 30 dolardan baslayan fiyatlar odemeyeceksiniz.

Sevgiler!

2 yorum:

  1. ilkdefa böyle açık sözlü ve içten bir yazar görüyorum çook teşekkür ederim fikirleriniz için

    YanıtlaSil