17 Şubat 2012 Cuma

Argan Yagi

Merhabalar,

Bugun muhtesem bir urunden bahsetmek istiyorum: cildin super yiyecegi ya da sivi altin olarak bilinen argan yagi.


E vitamini bakimindan cok zengin olan bu dogal yag, cilde gerekli yaglari ve onemli proteinleri bunyesinde barindiriyor. Bu nedenle cildin onarimi hatta genc kalmasi icin gerekli herseyi tek bir urunde sunuyor. Fasli kadinlarin ciltlerinin neden kirisiksiz ve mukemmele yakin oldugunu anlamak zor degil. Argan yagi Fas kokenli bir yag ve son yillarda Amerikalilar basta olmak uzere tum dunyaca kullanilmaya baslandi. Sivi altinimiz sanirim bu nedenlerle pahali bir urun. Fiyatlari markadan markaya degisiyor. Benim kullandigim Acure markasi 30 ml icin 12 dolar istiyor.

Argan yagini gece yatmadan temizlediginiz cildinize serum olarak ya da nemlendirici olarak uygulayabilirsiniz. Az bir miktar tum yuze yetiyor. Sivilceyle yillardir basi dertte olan bende bir tek sivilceye bile neden olmadi, aksine cildimi sakinlestirdigini dusunuyorum. Kendi nemlendiricime sadece 2 damla ekleyip yuzume ve goz cevreme uyguluyorum geceleri. Yogun bir yapisi oldugundan cok kullanmaya gerek yok. Eger tum yuzunuze uygulamak istemezseniz, cok az bir miktari yuzuk parmaklariniz arasinda paylastirin ve goz cevrenize masaj yaparak goz kremi olarak kullanin. Hem urun cok cok uzun yillar gidecektir hem de goz cevresi kirisikliklari icin yapacaginiz en iyi seyi yapmis olacaksiniz! Argan yagini kullanirken vucut isisina gelene kadar elinizde bekletin. Isindikca etkisinin arttigina dair yazilar mevcut.

Boyun yasimizi ele veren en onemli ikinci yer ellerimizden sonra. Yuzumuze ne tur bir bakim yapiyorsak boynumuza da yapmamiz lazim. Ornek; yuzumuzu yikadik, boynumuzu da yikiyoruz. Yuzumuzu nemlendirdik, boynumuzu da. Yuzumuze gunes koruyucu, hop boynumuza da! Boyun onemli!

Ayrica ellerimizde, tirnak etlerimizde, dirseklerimizde de kullanabiliriz argan yagini. Sacimiz islakken serum olarak birkac damla yedirebiliriz. Parlaklik ve guc sagliyor saca. Arap yagi bol bulursa tabi :) Yoksa pahali bir urun dedigim gibi. Pahali dememim sebebi de ABD fiyati icin degil Turkiye'deki fiyati tahmin edebildigimden. Yoksa 12 dolara satilan bu urun gayet uzun gidiyor.

Baglarsak, bircok markanin argan yagi var, o yuzden alirken kalitesine dikkat edin. Cold press denen soguk islemden gecirilmis, tek kez suzulmus bir argan yagi tercih edin.

Aranizda kullananlar varsa, ne dusunduklerini okumak isterim. Asagi yorumunuzu birakin lutfen :) Hoscakalin!

2 yorum:

  1. ben de bu ürünün yazısını daha yeni yazdım, fiyatına göre memnunum bir de ben yüz temizleyicisi, tonik ve peeling de aldığımdan bu hediye olarak bedava gelmişti :) ipsy kutumdan çıkan josie maranı deneyeceğim bitince ama buna dönebilirim, gayet memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen yazina goz atayim. ipsy myglam'ken uyeydim sonra iptal ettirdim icinden makyaj urunu disinda hersey cikiodu dayanamadim :)

      Sil