28 Aralık 2011 Çarşamba

Chanel Pro Lumiere Fondoten

Merhabalar,

Chanel'in bu fondoteni hos kokulu ve cildinize yagliya kacmadan parlak bir goruntu veren luks bir fondoten.  Ozellikle benim gibi akneye meyilli ve sivilce lekeleri olan bir cilde sahipseniz bu sivi fondoteni surer surmez cildinizin dogal bir sekilde kusursuza yakin gorunmesine sasip kalicaksiniz. Kusursuza yakin dedim cunku bu fondoten maske gibi duran cok cok yogun kapatici ozelligi olan bir urun degil; daha dogal duran orta derecede kapatici ozelligi olan bir urun. Surdugunuzde yuzunuzde fondoten var gibi degil de cildiniz duzelmis gibi bir goruntu elde ediyorsunuz. 


Benim kullandigim tonu: 10 Limpide-Nude. Her gun kullansaniz bile 1 yildan fazla dayanacak bir urun cunku cok az bir miktar cok genis bir alana yayilacak akicilikta. 1 pompa neredeyse tum yuze yetiyor. Fiyati 54$.

Chanel calisanlarina renk secimini yaptirmayi unutmayin. Cogunlukla bilinen bir tuyo: yuzunuzun boynunuzla birlesen yerine bir miktar fondoten surdurun ve spot isiklarindan uzak bir yere -acik havaya mesela- cikarak boynunuzla yuzunuz arasinda renk farki var mi bakin. Eger fondoteni gorebiliyorsaniz suruldugu yerde, o renk sizin icin dogru renk degil. Eger fondoten cildinizin rengine karismissa dogru rengi buldunuz demektir. Ancak, ben renk uygulatmasi yaptirmama ragmen bana en yakin renk olan 10 Limpide-Nude rengi bile %100 oturmadi yuzume sanki. Alt tonlarda sikinti oldu sanirim :) 2 ton arasinda kalmis olabilirim.

Ilk zamanlar asik oldugum bu fondoten ile ilgili fikirlerim son zamanlarda biraz degisti diyebilirim. Nedeni ise ne zaman sursem ilk saatler muhtesem bir cilt goruntusu elde ederken, 4-5 saat sonra ozellikle cene ve dudak cevremde pul pul toplasmalar gormem. Ki ben bu fondoteni hem ustune pudra uygulayarak hem uygulamadan hem de makyaj sabitleyici spreylerle denedim. Sonuc hep ayni. Sanirim cildimin yagli olmasi bu urunu eritiyor/parcaliyor yuzumde ve alan alan bosluklara neden oluyor bu da.

15 faktor gunes koruyucu iceriyor siseden de gorunebilecegi uzere: SPF 15. Yine de altina gunes koruyucu kullanin mutlaka. Bu faktor, bu fondoteni bir avuc dolusu kullanmadiginiz surece yeterli degil sizi korumak icin.




Elimdeki parlakliga dikkat edin lutfen. Ayni parlakligi ve saglikla parliyor goruntusunu yuzunuzde gormeniz mumkun hem de uygular uygulamaz. En sevdigim yani buydu, bu fondotenin. 

Son olarak, bu urunun piyasadan kalktigini soylemeliyim. Yani kalkmasa da tekrar almazdim ama yine de guzellik kanallari ve bloglari arasinda cok unlu olan bu urunden bahsetmeden gecmek istemedim.

Sevgiler!

2 yorum:

  1. yazını mutlu mutlu okuyordum ki 2 pargrafta yıkıldım :( tamda istediğim fondoteni anlatıyordun neyse artık sağlık olsun :)

    http://goncaninguncesi.blogspot.com/

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Gonca :) Inan ben de yikildim :) Bu siralar Revlon Color Stay'le ask yasiyorum. Bulabilirsen tavsiye ederim! Okudugun icin tesekkurler!

      Sil