1 Ağustos 2014 Cuma

Makyaj Koleksiyonumda Bahar Temizligi Yaptim

Merhabalar,

Her yil 2 kez yapmaya calistigim bahar temizligini konu ettigim yeni bir video yayinladim gecenlerde. Ama baktim video alemine dalmisim bloguma uvey evlat muamelesi yapmisim. Kostum geldim biseyler yazayim kafani sisireyim dedim sevgili okur. Sisireyim mi? 

Ben yilda 1-2 kez bahar temizligi yapiyorum makyaj koleksiyonumda. Koleksiyon dedigim de sanki bana klasik araba koleksiyonu. Iste bildigin 2 ruj, 1 allik. Neyse efendime soyleyeyim, bu bakteriler cok fena. Islak, nemli ortami gorunce halay, dugun, cocuga basliyorlar. Sivilceye megilli suratimda yer etmelerini engellemek icin sikca 90% isopropil alkolle dezenfekte etsem de urunleri, bazen de boyle afakanlar basinca cope basiyorum ki yenilere, temizlere yer acilsin. Yine oyle yaptim gecenlerde ve bunu senin icin goruntuledim sevgili okur. Bir de izlemek istersen diye yaziyorum.

Makyaj urunlerinin tarihlerinin gecme sureleri, acildiktan sonra:

Sivi fondotenler 1 yil
Lipgloss'lar 1 yil
Rujlar 2 yil
Krem alliklar 6 ay - 1 yil 
Toz farlar 2 yil 
Krem far 6 ay
Rimeller 6 ay
Eyeliner 6 ay

Makyaj malzemelerinin arkasinda acildiktan sonra kac ayda atilacagi da yaziyor dikkatli bakinca 6M ya da 12M gibi ibarelerle. 6M = 6Months yani 6 ay demek mesela. Gibi gibi.



Sevgiler!

2 yorum:

  1. Bu süreler tüketimin canlı kalması için kısa mı tutulmuş, yoksa içinde safety factor mu var bilmiyorum ama bana kısa geliyor. Ben toz ürünlere en az 3 yıl veriyorum. 3 yıldan uzun süredir elimde olanlarda da hiçbir sıkıntı yok sadece artık bazılarının pigmentasyonu düşmüş. Siz yine de üzerinde yazana göre hareket edin tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun icin cok tesekkurler <3 Eminim safety factor de vardir tabi her seyde oldugu gibi :) Bir de insanin bunu atayim da yenisini alayim istahi da basetmesi zor bir istah. Ancak benim kafam rahat olsun bence en onemlisi o. Sonucta bakteriyle virusle basetmek cok zor. Bir kez iltihap kapti mi insan cok egilimli oluyor ayni probleme. Ya da ornegin hastayken kullanilan bir urun o hastaligi tasiyor kendinde surekli back and forth insan kendini hasta ediyor tekrar tekrar. Bir cok boyutu var kesinlikle.

      Sil