19 Aralık 2013 Perşembe

Clarins Instant Light Natural Lip Perfector

Merhabalar, 

Bu ne ya? Ya bu ne!? Bu ne guzel sey! Yaratan nasil guzel yaratmis! Hangi kasli sporcudan mi bahsediyorum? Yanlis gelmissin bebis. Su dunya guzelinden bahsediyorum: Clarins Instant Light Natural Lip Perfector! Renk: 01.





Simdi bastan anlasalim bu urunde onemli olan kisim renk degil ki zaten renk de cok dogal ve dudaklari sulu sulu (kuzenimin deyimiyle) gosteriyor. Bu urun dudaklari nemlendirmek, catlaklari gidermek, kisaca adi ustunde dudaklari mukemmellestirmek icin tasarlanmis. Ve o kokusu... Aman allahim! Sanki Paris'teyiz (urunun ana sehri) ve Fransiz pastanesine girmisiz! Kac kere girdin Paris'te pastaneye diye soranlara teesuf ediyorum. Onemli olan hayal gucu! Bu urun oyle guzel bir kurabiye bir biskuvi gibi kokuyor ki her surdugumde sen biskuvi mi yedin diyen kiskanc ve karni ac bir sevgilim oluyor! Dudaklarimi koklamaktan gulyabani dudagi gibi sarktilar inan! Offf! 

Sonracigima, Clarins 100% bitki ozune dayanan bir marka. Cogu el kremi filan yasli teyze gibi kokuyor ancak bu urun hepsini affettiriyor. Buyuk boyu 22 dolar arti kdv :) ama deger mi? Sanirim deger! Hem uzun sure gidiyor hem bunu kullanirken baska sey kullanasim gelmiyor, hem de dudaklarimi tedavi ettigini dusunuyorum. Hem de o koku ahhhh o koku! Makeupalley'de 5 uzerinden notu 4.5 bu arada!

3 rengi vardi eskiden hepsi dogal ve acik. Biri pembe (bu), digeri kayisi en sonuncusu ten rengiydi. Simdi sanirim seriye 3 renk daha eklenmis. Seftali, mercan ve kahve. Onlarin renk verisi nasil bilmiyorum ancak kahve disinda hepsini denemek istiyorum. Evet, acgozluyum. Karnim da ac. Biskuvi. Diyerek sozlerime son veriyorum! 

Sevgiler!

7 yorum:

  1. merhabalar Konuyla alakası yok ama cilthekiminde kimyasal peelingle ilgili yazınızı okudum , bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bende salonda pahallı geldiği için evde kendim yapmak istiyorum ama nereden ne alacağım hiç bilmiyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan'cigim merhaba.

      Peeling'ler asit icerdiginden evde uygulanmaya uygun olarak tasarlanmis olanlar guvenle kullanilabilir. Onun disindakiler (kendin yap seklinde olanlar ya da bilinmemis bir markadan alinanlar) kesinlikle kullanilmamali. Evde kullanmak icin uygun olanlarin en guvenilir, en saglikli olani dunyada milyonlarca kisinin (ben de dahil) kullanip sonuc aldigi Paula's Choice markasidir. Turkiye'de su an icin yok ancak cok yakinda (bu yil) gelecegini duydum. Peeling'i sivilce icin istiyorsan 2% BHA olanini surekli kullandiginda (her gece) sivilce ve siyah noktalardan kurtuldugunu goreceksin. Ben kullandigimda 2 ay gibi bir sure tutmustu en inatci siyah noktalarin temizlenmesi. Tabi urunu biraktiginda geri donebilirler. Zaten cilt bakimi bu nedenle sureklilik ister. Yani cildini en iyi noktaya getirip birakamazsin, o en iyi noktayi korumak icin ise yarayan urunler gunluk hayatinin bir parcasi olmali. Bir sisesi sanirim 20 dolar civariydi ve 1 yil gidiyor belki daha fazla. Ben ilk zamanlar hem sabah hem gece kullandim cunku cok hafif bir tonik seklinde. Normal tonik yerine bunu kullandim sonra baktim cildim sakinlesti sadece gece kullandim cunku biraz yapiskan gibiydi ve uzerine makyaj yapmak cok kolay gelmiyordu bana :)

      Kirisiklik ve lekeler icin ya da genel olarak yaslanma karsiti (anti-aging) bir peeling istiyorsan en guzeli 8% AHA peeling'dir. Bunu gece uygularsin yuzunu yikadiktan sonra ve sabaha berrak olu derilerden arinmis bir tenin olur. Sonuclari ilk kullanimda bile gorursun ki benim doktorum da dahil hemen hemen her cilt doktoru her gece bunu kendileri de uygularlar. Buna da altin sivi diyorlar. Bu sekilde her sabah olu ve gitmesi gereken hucrelerden kurtulmus olup yepyeni hucrelerle gune basliyorsun. Gun icinde bircok hucre oldugu gibi olenler de yenileniyor. Bu nedenle cok peeling yaptim olmemis hucrelerim gitti diye korkma sakin cunku 8% AHA sadece olmus olanlari yuzden sokup atar. Olmus hucreler uhu gibi birbirlerine ve cilde yapismaya megillidir bu peeling bunu onler. Ben bunu da sanirim 2 yildir kullaniyorum. Bazen sivilce basinda 2% BHA'ya donuyorum birkac hafta sonra elim hep buna gidiyor ama cunku bembeyaz temiz bir ciltle uyanmak guzel cok :) Daha az makyaj daha az kapatici :)

      Dedigim gibi benim yillardir kullandigim bu urunler Paula's Choice markasi. Ayrica bu hatunun hem gunes korumasi, hem antioksidanlari filan var. Onlari da gunluk kullaniyorum. Sivilceler yazimi okuduysan dunyadaki hemen hemen her markayi denedigimi goreceksin. Bu nedenle oneriyorsam gercekten bende ise yaradigindan! Gozum kapali tavsiye ederim. Hatta TR'yi ziyaretimde yengeme goturdum hediye olarak, kendisinde gunes lekesi ve hafif kirisiklik vardi yasi 45 (oho oho duymasin! ama su an 35 gosteriyomus :) Dun itibariyle yengemin de soyledigi uzere 1-2 ay icinde o kadar farketmis ki tum ogrenci ve arkadaslari sormus ne kullandigini :) Mutlu oldum tabi ben de :)

      TR'de su an olan bir markayi bilmiyorum tatlim ozur bu konuda. Ama derim ki bekle ve geldiginde bu urune basla. Cunku makeupalley.com'da da kendi sitelerinde de okumussundur icerigi guvenilir ve icinde gereksiz parfum, boya, tahris edici, kimyasal filan falan olmayan en guvenilir urunleri bu hatun yapiyor 20+ yildir. Sonucta yuz bu riske girme derim ben nacizane.

      Baska sorun olursa yaz bana e mi? Umarim yardimci olabilmisimdir. Doktor degilim ama inan cildim icin 20 yildir denemedigim kalmadi. Acisini iyi bilirim elimden geleni yaparim! Muah

      Sil
    2. Canan bu arada cilthekimine yazdigimi simdi yarim yamalak animsadim. Sanirim 2009-2010 gibi yazmistim. O zamanlar bu peelingleri MakeupArtistChoice markasindan kullaniyordum, Paula's Choice markasini duymadan once. O marka asitleri degisen yuzdelerle (saf) asit olarak satiyor. Yani icinde baska bir cilt urunu yok sirf asit. Yani evde mesela TCA peeling yapicaksan 15% aliyorsun ve 30 saniye icinde yuzune surup notralize etmen gerekiyor yoksa bildigin yaniyor cildin cunku TCA en derin tabakalara kadar isliyor. Yaniyor dedigim gunes yanigi degil geri donulemez asit yanigi. O siralar nisanim, dugunum yaklasiyordu ve bir cozum bulmak istemistim cilt problemlerime. Deli cesaretiyle her turlusunu denedim ve sevdim de acikcasi. Ama o markada sorumluluk sana ait, 1 saniye bile gec notrlesen cildin donulmez bir yola girebilir. O nedenle kimseye git kendin yap demiyorum. Zaten hazir yapilmis, yuze gore tasarlanmis riski bulunmayan bir urun varsa neden evde risk alayim ki. O zamanlar bunun mumkun oldugunu bilmiyordum. Sonra youtube'de bir beaty blogger kiz (MakeupTIA) cildini Paula markasiyla nasil degistirdiginden bahsedince sonra da tesadufen en sevdigim youtube insanlarindan Gossmakeupartist de cildini Paula urunleriyle duzelttigini filan soyleyince diger markayi birakip buna yoneldim ve bir daha da buyuk konusmayayim ama asla digerini kullanmam. Cunku cidden buyuk risk iceriyor ve gereksiz. Onun yerine her gece surup yatabilecegim ve risk icermeyen bir urunu kullanmayi tercih ettim. Umarim aciklayici olmustur.

      Sil
  2. merhabalar bende bir soru sormak istiyorum:) yüzümde güneş lekelri var dün tesadüfen Cyrene nın %2 AHA içeren toniğinin olduğunu öğrendim .sence lekelerime işe yarar mı. paula malesef türkiyeye halen gelmedi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O markayi sahsen kullanmadim ama icerik aha barindiriyorsa denemek de fayda var. tabi ki gunes koruyucu her gun kullanmak sartiyla. Yoksa lekeler hicbir sekilde duzelmez.

      Sil
    2. çok teşekkür ettim.bıktım şu renk farklılığından :(

      Sil
    3. Biliyorum tatlim ben de cok cektim :( biraz zaman yani sabir biraz da itina ile duzelicek soz :)

      Sil