5 Ağustos 2013 Pazartesi

Benim Hakkimda Hersey - Fotografli :)

Merhabalar,

Daha once sorulmustu cokca, ancak vakit bulup kendimle ilgili bir yazi yayimlayamamistim. O gun bugundur. 

Bu minnie mouse simdiki halim! Disneyland'da cekinmistim Mart ayinda! Saclarim biraz daha koyu simdi. Kuafore kurban gittiler :)


Su cok bilmis de kucuk halim. Annemle babamin universite yillarinda evlenmeleriyle beni yapmalari bir oldugundan beni canimin ici babaannem ve dedem buyuttu. Herseylerim oldular onlar benim. 


En cok istedigim sey ODTU'lu olmakti. Yillarca ugrastim didindim. Cok fazla maddi imkanimiz olmadigindan yasadigim sehirde hep 1. oldum deneme sinavlarinda ki dershanelere bedava alinayim. Omrum boyunca 1 lira bile vermedim dershanelere gururla soyleyebilirim ki :) Telefon hic susmazdi biri kapatir biri arardi bize katil diye :) Cok ama cok caliskandim. Dogru duzgun bir gun disari kacip oynadigimi animsamam. Tabi bunda disari cikarsam babannemi kaciracaklar paronayasi da etkili oldu. Yasli bir anneye sahip olmak zordur bilenler bilir. Akliniz hep ondadir. 

Sinifimin da hep 1.siydim. Karne hep 5 :) Anadolu liseleri o zaman en karizmatik okullardi. Bizim ilde fen lisesi yoktu daha. Ben de hooop kazandim tabi Anadolu'yu :) Sonra hayatimin ilk zorluguyla karsilastim. Tabi her yeni tanistigim insana en bastan neden anne ve babam hayatta olmasina ragmen babanne ve dedemle yasadigimi aciklamayi zorluk olarak saymazsak :) Ingilizce cok ama cok zor geliyordu bana okulda. Komsumuzun 2 kizi vardi onlar anliyordu. Onlara filan soruyordum ama tasima suyla degirmen donmuyordu. Sonra bir gun yine sinav var ben 'Yes, I am' ne demek onu bile anlamiyorum. Oturdum kendi kendime dedim ki ben bu isi cozmek zorundayim cunku yardim edecek kimsem yok. Cok hirslanmistim, uzulmustum, korkmustum. O gun ve o gece oyle bir calistim ki, o sinavdan 84 aldim. Hocam da dahil herkes sokta. Tabi en cok da ben. O gun anladim ki insanin oturup calisinca yapamayacagi sey yok. Yeter ki kafama koyayim. Hep ODTU diye sayikladim o andan sonra. Herkes dalga gecerdi bu hayalimle, sirama ODTU ile ilgili seyler yazarlardi ama noldu? ODTU'yu kazanan bir ben oldum koca Anadolu lisesinden :) (Kucuk bir Ic Anadolu sehrinden)

ODTU'ye basladiktan sonraki yaz babannemi kaybettim. Hayatim kararmisti sanki. Bir gecede 5-6 kilo verdim saclarim beyazladi. Okula dondugumde ne yemek yiyor, ne baska bir sey yapabiliyordum. Tek yaptigim uyumak ya da uyaniksam aglamakti. Gulmeyi unutmustum. Kizlar yurt odasinda Cem Yilmaz izleyip kahkaha ustune kahkaha atarlardi ben icimden dusunurdum acaba gulmek nasil bir histi diye. Hangi kaslarimi oynatmam lazim acaba gulmek icin diye. Depresyon cok ciddi bir sey. Tum beyin kimyaniz bozuluyor. Dersleri de pek sallamadim o yuzden. Bu durum uzunca bir sure boyle gitti hatta ODTU'den mezun olup ABD'ye gelince gecti tam olarak sanirim. 

Son donem aklim basima gelmisti biraz biraz ama cok gec olmustu ortalamam yerlerdeydi, okulu uzatmistim. Dedim boyle olmaz, bu gidisatla Amerika'ya okula hele de burslu beni kimse kabul etmez. GRE ve TOEFL calistim gece gunduz. En yuksek puanlari almak icin. Hatta ilk seferde dusuk alip tekrar almak zorunda kaldim. Bu arada bunlar ucuz sinavlar degildi ($150 her biri). Ama birtanecik amcam yardim etti bana. Madem senin hayalin ben sana inaniyorum dedi. Zaten hep yanimda, arkamdaydi. 

ODTU muhendislik fakultesini bitirdikten sonra ABD'de ilk masterim'a kabul edildim burslu olarak ve buraya tasindim. Ilk master'imi bitirdikten sonra 2. bir master'a da yine full bursla kabul aldim ve onu da ilki gibi yuksek onur ogrencisi olarak tamamladim :) Egitimimi tamamladiktan sonra da yuksek muhendis olarak cesitli projelerde calismaya basladim. Ilk maasimla da MAC'ten ruj aldim kiz :)

ABD'de yasadigim yerdeki gunbatimlari muhtesem, gundogumlari da. Sanki cennetten bir kare! Ayrica her yer ordek dolu :) Asagidaki ordekleri okulun bahcesinde gordum!



Kendimden bahsedeyim kisilik olarak. Oncelikle yengecim. Burclara inanmamam lazim bir bilim kadini olarak ama bazen inaniyorum gibi sanki. Kimse duymasin. Su burcuyum amma velakin sanirim yukselenim aslan :) Kirilgan, sevecen, alingan, sevkatli, insanlara cok fazla guvenen ve reklamlara bile aglayabilen, saf biriyim. Igrenc yengec burcu demistim, degil mi?

Hemen su burclarina ithafen bir foto koyayim. Sanirim Pasifik Okyanusun'da cekmistim :)


Dogum gunumu kutladigim bir an, yil 2010. Saclarim kisaydi o zaman hey gidi hey. Ha metabolizmam manyak hizli. Su gordugunuz herseyi biraz daha fazlasiyla yedim 10 dakkada. :) Ama spor yapmayi da seviyorum. Depresif olmayi onluyor ve bir kez depresyon gecirmis kisiler malesef kimya olarak depresyona daha yatkin olabiliyorlar, o yuzden her an dikkatli olmam kendimi zorlamam gerekiyor spor icin. Bugune kadar pilates, yoga, tennis herseyin dersini aldim. Cogunu uyguluyorum ama daha cok spor salonuna gidip agirlik calisiyorum. Madonna gibi olucam beeeeennnnn :)

 
Sonracigima sanirim bugunlerde beyaz tenliyim diyenlere inanilmiyor ama valla bembeyaz tenliyim :) Al asagida kanitim var kiz! Acik bugday alttonum. Gozlerim turkuaz (ne yesil ne mavi cidden turkuaz - biricik melegim babannemden almisim). Acik tenli oldugumdan elimden gunes koruyucu dusmez tabi. Fotoda elimde Shiseido 38+ spf var. Biraz pahali ancak mat oldugundan yagli cildimde guzel duruyor. Sanirim $40 kadar :/ Bloggerligi da elden birakmam gordugun uzere ey okuyucu. Bu arada foto sanirim Miami Beach'ten! Ayrica bronzlasmaya inanmam. NY'un en unlu doktoru olan Dr. Neal Schultz'un dedigi gibi 'Cilt kanseri seksi bir sey degil'. 


Sonra ABD'de en sevdigim eyalet California. Hemen hemen her yaz tatile gideriz oralara. Beni ceken bir sey var orda. Bir gun oraya yerlesmenin hayaliyle yanip tutusuyorum. Simdilik sevgilimin kariyeri cok onemli bir noktada o yuzden eyalet degistirdik benim son projemin tesliminden sonra. Ama sonrasinda Los Angeles'ta deniz kenari bir ev almak en buyuk hayalimiz :)

Bu foto da Orange County'de cekinmisti sanirim. Yani The O.C. dizisinin cekildigi yer! Izleyenler var mi? :)


Neyse, sonra sevdicegim harika bir insan. Bakmayin fotolarda sert erkegi oynadigina boyle poz veriyor :) Dunyanin en zeki, en yakisikli, en duzgun ve durust adami. O da once ODTU'de hic sevmedigi bir bolumu bitirdi sonra ben bilgisayar muhendisi olacagim dedi ve ABD'de benimle birlikte burslu olarak bilgisayar'da master'a basladi. Gece gunduz calisti yeni meslegini ogrenmek icin. Sinif arkadaslari hep bilgisayar okuyup master'a gelmislerdi zaten her seyi biliyorlardi. Ama askim hem lisans hem yuksek lisans derslerini birlikte ogrenmek icin gece gunduz 3 yili askin calisti. Abartmiyorum gecede 3-4 saatten cok uyumazdi. Hala cok uyumuyor gerci. Bana is etigini, caliskan olmayi, hep daha iyiyi yapmak icin ugrasip didinmeyi o ogretti.

Kendisiyle ODTU'de hazirlikta tanistik ve benim ilk ve son sevgilim! :) Cok ama cok sansliyim. Cok cektirdim kendisine beni affetsin ama bana olan destegini, ilgisini ve sevgisini hic esirgemedi her cadiligima ragmen :) Hep daha cok sevdi, daha cok yanimda oldu. Birlikte buyuduk, 18 yasimizdan beri birlikteyiz. En kotu gunlerimde hep yanimdaydi. Simdi en guzel gunlerimizi yasiyoruz birlikte :) Ben de daha az cadiyim artik :P Su an dunyanin en buyuk 4. yazilim sirketinde calisiyor. Evet bildiniz Amazon.com'da :) Siz makyaj fircalari alip lira ile oderken sevdicegimin yazdigi yazilim onu dolara cevirip kontrol ediyor.




Sonracigima, simsiyah harika bir kedimiz var. 7 yil once ABD'den bir barinaktan sahiplendik. Adi Pislik Gece. Cok yakisikli alin size kanit :) Game of Thrones'daki (dragon) ejderha gibi oglusum! Pumam benim o. Herseyimiz o bizim. Kendimiz hasta olduk surunduk ogrenciyken ama kedos beyefendi azicik nazlansa veterinere goturup binlerce dolar borclandik :) Az cekmedik elinden. Saka bir yana bize sorumlulugu, bir cani emanet almayi ogretti. Kendimizden baska bir seyi kendimizden cok sevebilecegimizi gosterdi. Kelimeler yetersiz kaliyor bu konuda.  Enistem'in sevdigim bir sozu vardi: Turkiye'de insan olacagima sizin evde kedi olmak isterim :) Saka tabi bunlar hep. 



Onceleri ABD'de yasamak cok zordu ozellikle yemegine suyuna alismak. Aylarca ac gezdik. Hem de dunya parasi harcayarak. Damak tadini oturtmak yillar aldi. Ancak su an itibariyle 8 yildir buralardayim ve her seyine alistim. Hatta TR'ye gelince ihmmm diye konusan kaba tabirle Almancilar gibiyim. Saka kiz hemen kizma Almanci dedim diye. Tabir kiz tabir bu :) Ailemi ve tabi ki Turk yemeklerini cok ozluyorum. Yilda bir ziyaret ediyorum. Geri kalan tatil gunlerimi de sevgilimle dunyayi gezerek geciriyoruz cunku gezmeye, dunyayi gormeye asigiz. Tek amacimiz bu para biriktiriken. Burda sanirim Florida'da bir sahildeyiz.


Burasi West Palm Beach! Ya da kisaca cennet :)


Burasi da Houston :) mi? Seattle mi? Hep karistiriyorum fotolari :/ Houston'a benziyooooo!


Su burcu oldugumdan midir nedir surekli plaja, sahile atin beni diye agliyorum o yuzden hep okyanus kenarlarina gidiyoruz. Sanirim Malibu burasi.




Burasi ayrica cidden hayaller ulkesi. Insan her istedigini gerceklestirebiliyor. Hic kimse de yargilamiyor kimseyi. Sinif arkadaslarimdan biri 45 yasinda 3 cocuklu bir hatundu. En genc kisi bendim sinifta. Herkes evli barkli cocuklu ama okumaya devam ediyor. Ve bunlar cok normal olarak goruluyor. Hatta ben de gaza gelerek bambaska bir alanda bir master daha yaptim daha once bahsettigim gibi. Gelecek yil baska bir alanda baska bir master ya da doktora dusunuyorum burs ayarlarsam. Arada bir film yonetmenligi mi okusam yoksa kendi sirketimi mi kursam diye baska hayallere daliyorum. Cunku herkes her an kariyer degistirip bambaska bir hayata baslayabiliyor. Ve bu cok normal buralarda.

ABD'de yasamanin en guzel yani hayat standardlarinin cok yuksek olmasi. Ogrenci iken bile spor arabam vardi bir fikir vermesi acisindan. Asagidaki araba 2. arabamda ABD'de aldigim. $1200'a aldim hem de ogrenci maasimla :) Ilk arabamin fotosu yok cunku arabam olmasi sok etmisti beni foto cekmeyi unutmusum. Eski pusku bir seydi o da. Onu da $1000'a filan almistim. Zaten otomatik vites olmadigindan hic suremedim. Niye aldim bilmiyorum :)

Onu carpmistim biraz ustunuze afiyet. Ucuz bisey diye cok uzulmedim. Polis de korktugumu anladi ceza bile yazmadi sagolsun. Polis gorunce kibar davranirsaniz yirtarsiniz buralarda. Arabadan disari cikarsaniz tutuklanirsiniz hatta cekip vurabilirler. Bunlari ilk ogrendigimde cok korkmustum :)



Sonra fakirlikten biraz kurtulunca suna terfi ettik! Ay Allah'im ilk 0 km arabamiz. Askim doktorasini yaparken bir yandan da yeni bir ise girmisti hemen gidip bunu almistik :) Nasil yapismisim vantuz gibi elimden alcaklar sanki :) Bu arada cantam Converse ($10) ayakkabilar Tiger ($50). Kot pantolon sanirim salak gibi gelip TR'den almistim 120 liraya L'evis. Halbuki ABD'de $30'mus. Dersimi almistim ama uzulmedim degil :) OOTD yaptim kasla goz arasi! Moda bloglarindan neyim eksik. Moda disinda!



Sonra ben 2. master'dan mezun olunca kendime mezuniyet hediyesi olarak sunu aldim. Ode Allah ode bitmez :) Dunyanin ilk spor hybrid arabasi.



En son askim Amazon'dan is teklifi alinca kendini kaybetti ve o efendi cocuk gitti yerine Formula 1 yariscisi geldi :) Zaten hobi olarak araba yarisi yapiyordu ODTU'deyken. Oyle olunca kiyamadim alalim dedim ve sunu aldik sevgilime de. Amazon binasinin onunde cekinmisiz. Allah'tan trafik ezmemis beni. Karsidan karsiya bir kosusum var dersin aha Turk bu kesin. Isik filan dinlemedim. 



Neyse oto galeri gibi oldu burasi. Tum varimiz yogumuz, asama asama nerden nereye geldik bu sekilde. Geldigimiz yer baska hayatlara kiyasla hic bir sey degil ama disimizle tirnagimizla kazidigimiz ve ailelerimizden hic bir sey almadan basardigimiz icin bize cok mutluluk verici geliyor.

Diyecegim o ki ABD'de TR'den cok farkli bir hayat var. Insanlari bu cercevede degerlendirmek lazim. ABD insanlarina cok deger veriyor. Hele ki Turk, Hintli ve Cinli orenciler ABD'li tembel cocuklarin yapmak istemedikleri arastirmalari yaptigi icin ayrica kiymetli. Burda ODTU'de calismadigimiz kadar sabahlayip calisiyoruz cunku insanlar bize guvenip bize dunyanin yatirimini yapiyor. Biz de onlari hayalkirikligina ugratmak istemiyoruz tabi ki. TR'de kiymeti bilinmeyen pirlanta gibi insanlar da bu yuzden ABD'ye kaciyor. Aci ama gercek. :/

Komsuluk iliskileri hic yok. Ayrica arkadasliklar hadi yemege gidelim hadi partiye gidelim ile sinirli. Yolda en yakin arkadasini gorur ve konusursun. Ama muabbet ben iyiyim sen harikasindan oteye gitmez. Kimse kimseyi dertleriyle yormaz. Kimse kimseden borc almaz. Kimse kimseye bir sey ismarlamaz. Ama biz Turk gelenegiyle herkese ismarliyoruz :) Bizim kulturun en guzel yanlarindan biri bu cunku. Tutkulu, comert ve insancil olmamiz. Oyle oturayim dertleseyim diye bir ortam pek olmaz buralarda. Dizilerde gordugunuz arkadasliklar da cok dogruyu yansitmiyor mesela How I Met Your Mother :) Tabi ki bu durum gercek ABD'liler icin gecerli diger irklardan cok fazla insan var burda ayrica. Ozellikle  Meksikalilar bize cok benziyor. Meksikali cok yakin arkadaslarim oldu. Kenyali ve Kolombiyali cok yakin birer arkadasim var. ABD'li arkadaslarimin guzel yonu de aylarca gorusmesek bile kaldigimiz yerden devam edebilmemiz gorustugumuzde. Sitem diye birsey asla yok. Ki Turklerin sitemi, insanlarin hayatlarina karismalari, dedikodulari, kiskancliklari filan cok bezdiriyordu adami :) (Kimse alinmasin ustune lutfen kendi tecrubelerimden bahsediyorum :) Babamin bir lafi var bunlar bizim kulturun bir parcasi diye cidden oyle. Cunku baska hic bir irkta gormedim bu saydiklarimi. Japonundan, Nijeryalisina, Ganalisina, Fransizina, Portekizlisine daha aklima gelmeyen adini duymadiginiz ulkelere her yerden yakin arkadaslarim oldu. Herkes bizden biraz daha farkli.

12 yil ciktiktan sonra bu da mutlu son :) Evliligi kadin hayatinda bir basari olarak gormemekle birlikte evliligi boyle gosterenlere olan antipatikligimi goz onune alirsak bu tabi ki mutlu son degil. :) Sadece, hayat arkadasimla aileleri sevindirmek icin verdigimiz bir parti. Biz zaten ABD'de evlenmistik ve evlenmeden once de ABD'de birlikte yasiyorduk. Askim evlilige inanan biri ben inanmiyordum acikcasi. 

Dugunumuz Ankara Double Tree Hilton'da oldu Eylul ayinda (2012). Sonra da once New York'a balayina, 6 ay sonra sonra Miami'ye yarim yildonumumuzu kutlamaya gittik. 1. yildonumumuz icin Los Angeles'a gittik :) 2. yildonumumuz yaklasiyor ve biz Hawaii'ye gitmek icin  deli gibi para biriktiriyoruz su an :)

Beni evlilige inandirdigin ve ikna ettigin icin sonsuz tesekkurler sevgilim! Tabi balayi rusvetlerinin de etkisi oldu evet demem de :)


Benim hayatim biraz siradisi gorunuyor boyle bakinca ancak nerden nereye. Geldigim yeri asla unutmuyorum ve disimi tirnagima taktigim icin cok mutluyum. Iyi ki yapmisim. Tum zorluklara ragmen pes etmemisim. Komsu kizlarin karalanmis kitaplarini odunc alip calismisim. Allah'a her gun sukrediyorum! Iyi ki hep dogru seyler yapmaya calismisim omrumce. Hep ugrasmisim didinmisim. Cok zor gunler gecirdim! Kimsenin hayal bile edemeyecegi kadar zor gunler. Ancak simdi de hayal gibi guzellikte gunler geciriyorum.

Umarim sizlere daha da guzel gunler nasip olur! Blogumda benimle oldugunuz icin tesekkurler! 

Sevgiler!

48 yorum:

  1. Soluksuz okudum, tebessüm ettim, tüylerim diken dikende oldu, çok farklı şeyler hissettirdi bu yazı bana. Seni tebrik etmek istiyorum, tüm çabalarının karşılığını almışsın, almaya da devam edersin inşallah. Tüm güzellikler seninle olsun, bence hak ediyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim benim! O senin kalbinin guzelligi! Senin icin daha iyilerini diliyorum!

      Sil
  2. Yaşasın mutlu son... :)
    Büyük bir başarı hikayesi gerçekten.. Yazını okuyup bitirince şöyle kocaman bir helal olsun dedim..
    İnşallah bundan sonraki hayatında da musmutlu olursun.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimsin oyle degerli ki benim icin sizlerin boyle sicak olmasi cok tesekkur ederim!

      Sil
  3. Çalışmadan ODTÜ'ü kazandı derler ya bazı teyzeler külliyen yalan anacım...Çalışmadan didinmeden hiç birşey olmuyor sen bunun canlı bir kanıtısın.Allah sana hep daha güzellerini versin tatlım.Hepsini sonuna kadar hak etmişsin hem de alın terinle.Senin hikayen resmen ders niteliğinde.Benim de iice doktorayı saldığım şu günlerde bana ilham kaynağı oldun.Ne zaman pes edece olsam bu yazını tekrar tekrar okuyacağım ben.Senin blogunu zaten ilk keşfettiğimde seni çok yakın hissettim kendime.Neden bilmiyorum ama sanki seni yıllardır tanıyor muşum gibi oldu :)

    Sevgilinle ve ileride senin gibi olacak olan pırıl pırıl çocuklarınla güzel bir ömür dilerim.Allah yolunu hep açık etsin ve seni hep güzel insanlarla karşılaştırsın meleğim.

    Seni çok seven okurun Deniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz'im sen ne tatlisin. Okurken gozlerim doldu.

      Doktoranda cok ama cok basarilar diliyorum! Dr. Deniz oldugun gun bana da haber ver nolur :) Su an sen de bana ilham verdin belki ben de doktoraya basvurmaliyim! Senin twitter handle'in bulutsu biseydi ya benim de soyadim bulut o yuzden seni her gordugumde cok yakin hissediyordum :) Kalp kalbe karsiymis! Ben de seni cok seviyorum <3

      Sil
    2. Canım benim,
      Sen doktora yapmayı kafana koy en güzeli yaparsın bence buna inancım tam. İmkanın varken mutlaka yap, sonuna kadar git. İnşallah bende bitirebilirim doktoramı. Hatta bugün yazından ilham alarak gaza geldim okumam gereken makalelerin başına geçtim.Şimdilik çok kötü gidiyor :D ama toparlamam lazım eylül'e kadar.

      Bu arada benim de soyadım Bulut ! :) Anacım yoksa kardeş miyiz? :) Bence kardeşiz artık :) Ben de seni çok ama çok seviyorum. Şimdi bir bilim insanı olarak nazara inanmam lazım ama vallaha burdan nazar boncuğu yollamak geldi içimden. Ama dualarım seninle bunu bil ve çekemeyenlerin nazarlarından korusun seni :)

      Seni çok seviyorum her zaman yazılarını takipteyim ;)

      En içten sevgilerimle...


      Sil
    3. Valla bir kiz kardese ya da ablaya hic hayir demem :) Soyadi da ayni olunca kimse ayiramaz artik bizi ehueheu :)

      Benim de yazmam gereken son bir makale kaldi master'imdan. Su an gaza gelip onu yazmaya calisiyorum. Cok zor ve agir ilerliyor ancak senin de orda calistigini dusunmek iyi geldi bana da :) Simdi bi kahve icer basina otururum madem oyle. Birlikte cekelim makale acisini :)

      Dualarinda oldugunu bilmek benim icin en guzel sey. Sen de benim dualarimdasin bundan sonra bitanem benim! <3

      Sil
  4. Ya ben yazını okurken çok duygulandım soluksuz okudum evet.
    Öncelikle seni tebrik ediyorum...
    Ve seninle tanışmak istiyorum. :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimsin cok tesekkur ediyorum :) Tanisalim tabi ki. Cok ama cok sevinirim :) Esra'cim benim de iki adim var bu arada :) Seninki cok guzel!

      Sil
  5. Canım vayy bee dıyerek baslamak ıstıyorum yazıyı bır solukta okudum keza yorumlarıda oyle herkese katılıyorum yasadıkların yaptıkların emeklerın cabaların hepsı takdırı hakedıyorum ama en guzel sonucu kendın yasıyosun zaten ve sonuna kadar hakederek! Allah yuzunu hep guldursun ıns mutluluklar tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim cok ama cok tesekkurler :) Bu yorumlar beni nasil mutlu ediyor anlatamam :)

      Sil
  6. İyi ki tanımışım seni! Şu yazını soluksuz okudum ve seni çok seviyorum! Bugünlere gelirken boş beleş gelmemişsin hep kendini kültürünü geliştirip birşeyler için hep ödün vermişsin. Sen hayatın en güzel yönlerini hak ediyosun canım benim, iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitanem ben de seni tanimisim iyi ki :) Cok ama cok tesekkurler fistigim. Bu blogun en guzel yani senin gibi bir dunya harika arkadasim olmasi :) Ben de seni cok seviyorum! Bulusmamiz icin gun sayiyorum :)

      Sil
  7. vaayy be diyorum bende.ilham oldun bana.ne yalan söyliim bende tanışmak isterim valla.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol tatlim! Umarim tanisabiliriz. Soyle hepimiz bir araya gelsek ne guzel olur :) Ben de hepinizi tanimayi cok isterim!

      Sil
  8. Aman allahım ben sana aşık oldum. Şu bayram günü nasıl da duygulandırdın beni. Birşeyler yazmak istiyor ama yaZamıyorm. Seni çok sevdim yaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimsin! Senin bu icten ve sicacik yorumun da beni cok duygulandirdi su an :) <3

      Sil
  9. Sonuna kadar okudum ve çok duygulandım..sizi önce bu başarılarınızdan emeğinizden dolayı tebrik ediyorum.Ayrıca sizle tanışmayı da çok isterim:)Hep mutlu kalman dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betul'cum cok tesekkur ederim cok tatlisin! :) Tanisalim tabi! Sen de hep mutlu kal :)

      Sil
  10. bayıldım..sen bu mutlu sonu haketmişsin zaten ;)

    YanıtlaSil
  11. Sen benim birtanemsin çoğunu bildiğim şeylerin birde duygularınla okumak beni çok etkiledi.Haketmek böyle birşey işte herkes duysun görsün isteyince oluyor kimse uyuyup uyanıp hayallerinde bulmuyor kendini tırnaklarıyla kazıyorlar en güzel örnek sensin önümde hayatım boyunca hep seni ve hayatını örnek alacağım kuzum benim seni çok seviyor ve öpüyorum <3 Ağzına ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitanemsin benim! Iyi ki seni buldum kardesim oldun <3 Her bunaldigimda her sevindigimde aklima sen geliyorsun! Canimsin benim!

      Sil
  12. bana mail atmıyorsun ama artık :(

    YanıtlaSil
  13. Sizi kendime yakin buldum:) sitenize ilk defa bugun girdim,muhendis olusunuz ilgimi cekti en basta ne yalan soyleyim:) ben de odtu de muhendislik fakultesindeyim,kiz sayisinin az oldugu bolumlerden birinde:) bu yaziyi okurken gercekten bi yakinlik hissettim,birebir beni yansitmiyor ama cok ortak nokta var. ve hayallerimden birini yapip yurt disina,amerikaya ( benim dusuncemde belli bir ulke yoktu) yerlesmissiniz. Ustelik cpga niz benim gibi yerlerde ve okulu uzatmisken bunu basarmissiniz:) bugune kadar umutsuzdum bu konuda ama artik icimde biseylerin degistigine dair bi his var. umarim bir gun ben de sevgilim ( ve o zamanki biricik esimle )okyanus kenarinda gun batimi izlerken bu yazinizi ve bu yorumumu hatirlarim:) hayatinizi paylastiginiz icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu guzel yorumun icin ben tesekkur ederim. Birilerine az da olsa isik olabilmek cok guzel ki ben de bana isik olanlar sayesinde hayallerimden birkacina ulastim. Hayat cok garip surekli yeni bir hayal persinde surukluyor insani. Umuyorum sen de harika bir hayat yasayacaksin. ODTU'de olman bile o yone gittiginin bir gostergesi bence zaten. Hadi git muhesem bir ulkeye sevdiginle ve bize yaz yine ordan :) Bekliyor olacagiz!

      Sil
  14. Ne desem bilemedim..Film tadında okudum yazınızı..Harika bir başarı öyküsü..Eşinizle çok yakıştığınızı da söylemeden geçemeyeceğim..Maşallah size..Tüm güzellikler sizinle olsun..

    YanıtlaSil
  15. Bu yazıyı okurken çok farklı şeyler hissettim. Senin diğer yazılarındaki yakınlığı bu yazıda da sonuna kadar hissettim ve bu azimli hayat anlayılından dolayı seni tebrik ediyorum ve kendime de çok kızıyorum.. Bazı nedenlerden ötürü belli bir noktaya geldikten sonra peşini bıraktığım o kadar çok şey varki .. Ama bunu okuduktan sonra 2014 te girmeyi ve hayırlısıyla kazanmayı planladığım hakimlik sınavı için daha bir şevklendim:)) yazılarınındevamını diliyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim harika bir hakim olacaksin :) Benim de pesini biraktigim ve pisman oldugum cok sey var ama 2014'te ben de senin gibi azimli olmak istiyorum. :)

      Sil
  16. Ders çalışmaktan can verirken böyle bir yazıya denk gelmek, sanırım bu bir işaret olmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Tesaduf diye bisey yok diyelim sen derse geri don! .) Cok guzel calis. Muah!

      Sil
  17. Bende en umutsuz dönemimde okuyorum bu yazıyı. Hayatta ne yapacağıma karar veremezken. Amerika'ya gitmek hayalken. Gerçekten burs bulabilmek, gidebilmek, okul bulabilmek bile benim için çok zor. Siz nasıl karar verdiniz gideceğiniz okula?nasıl başvurdunuz? Neler tavsiye edersiniz? Malum bursuz gitmek için çok büyük paralar gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burssuz kesinlikle gidilmez. Ben kucuk bir sehirde Turk bir hoca aramani tavsiye ederim. Hem kucuk sehirdeki okullar ucuz oluyor okulun verdigi arastirma gorevlisi maasiyla herseyini karsiliyorsun ailene yuk olmadan. Hem de Turk hocalarla iletisim kolay oluyor. Bizi melek gibi (Allah rahmet eylesin) bir Turk hocamiz kanatlari altina aldi. Oyle birine denk gelmek onemli. Bunun icin de her okulun hocalarina bakip Turklere yazip sorabilirsin. Tabi ingilizce yazman sorman lazim yoksa profesyonel olmaz. Okullarin bir listesini cikar ve tek tek hepsine girip bak bolumunde hoca var mi? Hic yoksa diger hocalara yanas. Yani once hoca ayarlayip sonra basvuru yapmak cok daha akillica. En azindan seni taniyip elemelerde ona gore akilda kalir sansini artirirsin.

      Sil
    2. Çok çok teşekkür ederim bilgiler için

      Sil
  18. ay ben bayıldım bu yazıya. Allah seni hep güzel insanlarla karşılaştırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizi tatlim! Amin. Senin gibi guzel insanlarla :)

      Sil
  19. Saka gibi internette makyaj fircalari uzerine arama yaparken blogunu buldum ve buralara kadar geldim. Ilginc bir sekilde bir yakinlik hissettim seninle. Bazi benzer yonlerimiz var, yaklasik ayni kozmatik urunleri takip ediyoruz ve yasam hikayemiz...Ben de yengec burcuyum (anlarim derdinden!), yurtdisinda (Hollanda) doktora yapiyorum ve sevdigim insanla beraber yasiyorum (herkesce bilinen mutlu sonum henuz olmadi fakat esinle birbirinizi calisma konusundaki motive edis sekliniz bana bizi hatirlatti). Yasama sevincin ve enerjin hic kaybolmasin, Allah emeklerimizin karsiligini versin ( yasam tecrubemden hic bir basarinin tesaduf olmadigini biliyorum). Bir blogum yok ama duzenli takip edecegim bir blogum var simdi ;)
    Sevgiler,
    Tugce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tugce'cigim yeni bloguna hosgeldin o halde :) Cok tatlisin cok tesekkur ederim. Su cumleni aklimda tutacagim inan: "yasam tecrubemden hic bir basarinin tesaduf olmadigini biliyorum". Ilac gibi geldi su an :) Bence hayattaki en guzel hediyelerimizden biri sevdiklerimiz, beni (seni de) motive eden, destekleyen bir sevgili olmasi ne buyuk sansmis bu hayatta. Doktorandan bunaldigin anda gel buraya 2 laflayalim :) Buralar artik senin <3

      Sil
    2. Merhaba Kozmetik Denizkizi :) Gorusmeyeli uzun zaman oldu. Doktoramdan bunaldigim bir anda yaziyorum sana :P Aslinda hatirladigim kadariyla ben cevap yazmistim senin son yorumuna :( Fakat farkli yanitla kisminda google hesabima giris yaparken silinmis yazdiklarim ve yayinlanmamis son yorumum :( Ben de simdi farkettim (blog dunyasindan bir haberim!). Instagramim var, seni oradan takip ediyorum benim hesap adimda 2che_ak. Ben yuz gunes koruyuculari hakkinda nacizane fikrini almak istiyorum. Sanirim cilt yapilarimiz okudugum kadariyla ayni. T-bolgesi asiri yagli karma cilt. Nemlendirici kullanmazsam yanaklarim cok kuru oluyor. Daha once Biodermanin oilfree gunes kremini kullandim ve sanki yuzum daha bir yaglandi ve sivilcelendi. Turkiye de gittigim bir dermatolog kullandigim gunes kreminin neden olabilecegini soyledi. Oysaki bunuda doktor tavsiyesi ile almistim. :( Neyse diyecegim o ki sanirim sen shiseido marka gunes kremi kullaniyorsun. Yanlis hatirlamiyorsam bir gun beyazli olaninin resmini paylasmistin. Internet sitesinde beyazli olan after sun diye yaziyor. Paylastigin resmide bulamadim tekrardan. Beni bir aydinlatirsan sevinirim gulum :) Derslerde basarilar, bol saglikli gunler <3
      Tugce

      Sil
    3. Merhaba Kozmetik Denizkizi :) Gorusmeyeli uzun zaman oldu. Doktoramdan bunaldigim bir anda yaziyorum sana :P Aslinda hatirladigim kadariyla ben cevap yazmistim senin son yorumuna :( Fakat farkli yanitla kisminda google hesabima giris yaparken silinmis yazdiklarim ve yayinlanmamis son yorumum :( Ben de simdi farkettim (blog dunyasindan bir haberim!). Instagramim var, seni oradan takip ediyorum benim hesap adimda 2che_ak. Ben yuz gunes koruyuculari hakkinda nacizane fikrini almak istiyorum. Sanirim cilt yapilarimiz okudugum kadariyla ayni. T-bolgesi asiri yagli karma cilt. Nemlendirici kullanmazsam yanaklarim cok kuru oluyor. Daha once Biodermanin oilfree gunes kremini kullandim ve sanki yuzum daha bir yaglandi ve sivilcelendi. Turkiye de gittigim bir dermatolog kullandigim gunes kreminin neden olabilecegini soyledi. Oysaki bunuda doktor tavsiyesi ile almistim. :( Neyse diyecegim o ki sanirim sen shiseido marka gunes kremi kullaniyorsun. Yanlis hatirlamiyorsam bir gun beyazli olaninin resmini paylasmistin.
      Internet sitesinde beyazli olan after sun diye yaziyor. Paylastigin resmide bulamadim tekrardan. Beni bir aydinlatirsan sevinirim gulum :) Derslerde basarilar, bol saglikli gunler <3
      Tugce

      Sil
    4. Canim sana email attim aciklamali ayrica instagramda ilgili foto altina tagledim bir bak sorularina yanit olmus mu 🙈😘

      Sil
    5. Canim tesekkur ederim cevabin icin :) Neden bulamadigimi simdi anliyorum. Sadece Amerika websitesinde o urun detaylarina ulasabiliyorum. Hollanda sayfasinda yok :( Umarim havalimanindan bulabilirim...Tesekkurler tekrardan :*

      Tugce

      Sil
  20. Merhaba Kozmetik Denizkizi :) Gorusmeyeli uzun zaman oldu. Doktoramdan bunaldigim bir anda yaziyorum sana :P Aslinda hatirladigim kadariyla ben cevap yazmistim senin son yorumuna :( Fakat farkli yanitla kisminda google hesabima giris yaparken silinmis yazdiklarim ve yayinlanmamis son yorumum :( Ben de simdi farkettim (blog dunyasindan bir haberim!). Instagramim var, seni oradan takip ediyorum benim hesap adimda 2che_ak. Ben yuz gunes koruyuculari hakkinda nacizane fikrini almak istiyorum. Sanirim cilt yapilarimiz okudugum kadariyla ayni. T-bolgesi asiri yagli karma cilt. Nemlendirici kullanmazsam yanaklarim cok kuru oluyor. Daha once Biodermanin oilfree gunes kremini kullandim ve sanki yuzum daha bir yaglandi ve sivilcelendi. Turkiye de gittigim bir dermatolog kullandigim gunes kreminin neden olabilecegini soyledi. Oysaki bunuda doktor tavsiyesi ile almistim. :( Neyse diyecegim o ki sanirim sen shiseido marka gunes kremi kullaniyorsun. Yanlis hatirlamiyorsam bir gun beyazli olaninin resmini paylasmistin. Internet sitesinde beyazli olan after sun diye yaziyor. Paylastigin resmide bulamadim tekrardan. Beni bir aydinlatirsan sevinirim gulum :) Derslerde basarilar, bol saglikli gunler <3
    Tugce

    YanıtlaSil
  21. Cok alakasiz bi sey yazip google a buraya geldim..hayatinin yurtdisi kismina bayildim.hep hayalim bi gunun gerceklestirebilmek dilegiyle .senin gibi...sevgiler

    YanıtlaSil