11 Aralık 2013 Çarşamba

Missha BB Cream

Merhabalar,

Herkes yazdi, cizdi, cokca konustu bu urun hakkinda son birkac yildir. Ben de cok merak ettigim icin aldim gecen yil. Son bir yildir her sekilde deneyip sevmeye calistim. Ancak olmayinca olmuyor be azizim. 


Missha bb kreminin 2 rengini aldim. Buyuk tup 21 numara, kucuk tup de 23 numara. 21 numara cok acik, 23 numara cok koyu. Hayatimin hikayesi. 




Negatif noktalari siralarsak:

Renklerin alt tonlarinda bir gariplik oldugunu dusunuyorum. Beni cok kirli gibi gosterdi yani kullu gibi mi desem. Ozet gec diyenlere cok fena gosterdi diyorum. 

Sivilceye neden oldugunu da dusunuyorum. Elimde kanit yok ama sanki ne zaman sursem cildim boyuldu, tikandi, sonrasinda ufak ufak patlak verdi. 

Kokusu :/ Yani koku fena degil yasli teyzeleri ziyaret etmek gibi filan ancak icinde parfum olan seyler cildi tahris ettiginden her surusumde tedirgin oldum. 

Guzel noktalari:

Nemlendiriyor. Hatta o kadar nemlendiriyor ki yaglandiriyor da :) Pudrayla kullanmak gerekebilir. Pudra sevmiyorum yeaaaa diyenler temiz bir kagit mendille hafifce fazla yagi alabilirler uygulandiktan sonra. 

Kalici. Uzerine fondoten uygularsaniz fondotenin kalma suresini de artiriyor. Bu rengin biraz daha insan rengine donmesine yardimci da oluyor. Ancak fondoten surulunce ustune cilt maske goruntusu alabiliyor. O kadar kat cikarsak olacagi o gerci. 

Sonuc: 

Ozetlersem, ben cok merak etmistim. Heyecanla aldim ancak renk probleminden pek kullanamadim. Renk uyumsuzlugu olunca da diger yanlari da iyice goze batmaya basladi. Spor salonuna filan giderken kullanayim bari para verdim aldim diye bayagi bir ugrastim ancak copu cikarirken ancaya kadar geldi isler. 

Merak edenler deneyebilir ancak Kore'li olmadigimizdan onlarin alt tonu zeytin denen olive rengi oldugundan bizim seksi turk kizlarina bu renk buyuk bir olasilikla olmayacaktir. Referans icin benim rengim MAC'te NC 15 ile NC 20 arasi. 

Sevgiler!

21 yorum:

  1. İkisini karıştırarak kullanmayı denemiş miydin? Gerçi 23 neymiş öle ya pembe-turuncu enteresan bi renk...Bende Pure Beauty die bi markanın BB'si var Misha'ya çok benzetilior ama tek rengi var onun ben baya memnunum benim sarı alt tonumu güzel nötrlediydi.Sanırım pembe ton barındırdığı için pembe-sarıyı bastırdı galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedim karistirmayi yine olmadi. Ben notrlemeyi sevmiyorum boynum ve yuzum ayni kisiye aitmis gibi olmuyor o zaman :)

      Sil
    2. Pure beauty markasini hic duymamistim. Turk markasi mi acaba? Avrupa mi?

      Sil
    3. Burda Watsons'larda satılıyor Kore markası :) acaba misha'nın 27 numarası nasıldır?biraz daha sarımsı gibiydi sanki...

      Sil
    4. 23 bu kadar koyuysa 27'yi dusunmek istemiyorum ki hic :)

      Sil
    5. beyonce'un ten renginden biraz daha açık olabilir ehehehe.Balım başka BB krem deneyimin oldu mu?

      Sil
    6. Beyonce'un banka hesabi da yaninda gelse denerim ama 27yi :) surer surer gezerim ehehe :) Baska bb krem de cc de denemedim henuz. Aklimda ancak asyalilarinkileri denemek lazim en iyisi o diyorlar batidakiler bb isini yapamiyor diyorlar ben de missha ile asyali kremlerden sogudum o yuzden cok hevesim kalmadi ama ilerde denerim belki. Su siralar renkli nemlendiriciler ilgimi cok cekiyor bb kremlerdense.

      Sil
    7. Evet haklısın Missha bir istisna olabilir aslında...daha güzel BB'ler var orada bir yerlerde :) ben Dr.Jart die bi marka duydum onun da seveni çok mesela...Ve bir arkadaşımda Erborian BB Cream vardı Sephora'dan almış ve 80 TL civarı bişiy ödemiş yapısı çok yağlı değildi ancak ben yüzümdeki duruşu sevmedim sanki soba külünü alıp yüzüme sürmüşüm gibi oldu :( ama bu arkadaşın da seveni çok. Etude House Türkiye'de yakında şube açacak onun BB'lerini merak ediorum ve sende ileride denediğin beğendiğin olursa onu da denerim :D BB konusundaki bu gaza gelmişliğimin sebebini de hiç sorma bilmiyorum valla ehehe merak galiba :D

      Sil
    8. Merak kesin. Benim de oyle cunku tum aldiklarim icin. Resmen ABD'lilerin bi lafi var durum o: Youtube made me do it! Gurulara baka baka insanin cani cekiyor :) Ama biz bb'den biktik su an cc akimi basladi burda :) Dr. Jart'i gordum de ne bileyim.. Lioeli mi ne diye bir marka varmis onu merak ediyorum aslinda. O da Avrupa markasi sanirim. Zor bulurum diye ustune dusmedim.

      Sil
    9. o zaman bizde gündemi takip edelim CC'den yürüyelim :))

      Sil
    10. Ehe biz parayi toparlayana kadar zz'yi uretirler :)

      Sil
  2. Sivilcelerle ilgili yazı dizinden sonra yazdıkların benim için çok önemli hale geldi. Bu bb kremi çok hevesle sipariş ettim renkle ilgili problem yok ama sivilce yapma konusuna katılıyrm her heveslenişimde ardından 3-4 nadide sivilce kalıyor yüzümde.. Pure beauty markası da aynı sonucu verdi. Bb krem kullanmak istyrm ama her kullanışım hazin son:( flormar pure beauty, missha, diadermine, maybelline( hem normali gem yeşili sivilceler için olanı) garnier.. Bunlarıın içinde yine sivilcelerimi coşturmayan maybellinenin normali. İlginçtir sivilceler için olan çeşidi bile sivilcelerimi azdırdı:)) neyse çok uzattım ama sivilceleri azdırmadığı gibi kapatıcılığı biraz daha iyi olan bir bb krem tavsiyesi bekliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Zehra'cim :) BB kremler iclerinde nemlendirici de bulundurduklarindan ve nemlendiriciler de ciltte emilmek uzere tasarlandigindan yanlarinda bb kremin baska ne icerigi varsa cildin derinine indiriyorlar, bu da tikanmaya sebep oluyor. Yani bence. Nasil teori ama :)

      Elimde Sephora'dan bikac deneme urunu var begendigim birseye rastlarsam kesinlikle yazarim. Ama ben oyle bir cilt rutini oturttum ki sanki zaten bb krem ne yapiyorsa (nem, gunes koruma, antioksidan) ben yapiyorum. Cok da pesinden kosmam gibi geliyor. Onun yerine renkli nemlendiricilere takmis durumdayim :/

      Yazi dizisinin devami gelecek cok yakinda! :)

      Sil
  3. Aslında ben de geçenlerde balmın renkli nemlendiricisini aldm ama halen kullanmadım.eğer yazının devamında renkli nemlendirici önersnde bulunacaksan bekliyorum yoksa önerilerini yazarmısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki iyi bir renkli nemlendirici bulur bulmaz paylasirim yeni bir yazi olarak. Sen de bana The Balm urununu begenip begenmedigini yazar misin kullandiktan sonra :)

      Pardon ben yazi dizisinin devami deyince sivilce ile ilgili yazilari kastetmistim bu arada .)

      Sil
    2. the balm shelter...aslında toplamda 3 veya 4 kere kullandım ama her kullanım sonrası cildimde kocaman bir sivilce çıktı. yok ondan değildir dedim yine kullandım ama yok. sivilce çıkıyo. zaten yapı olarak da yüzde parlamaya neden olacak bir ürün gibi yani bence yağlı veya karma ciltlerin sevebileceği bir ürün değil ama aşığı çok fazla..

      Sil
    3. Canim ben cok guzel bir cc krem buldum yazisini da yazdim gecenlerde: physicians formula markasinin cc+ kremi. Thebalm'inkini almamakla iyi etmisim o halde :)

      Sil
  4. Benim bb krem merakım bştmek bilmiyor bu evrede balmdan sonra oriflame clinique ve skin79 markasına ait bb kremleri denedim. Aslında cildmde sivilceler epey azalmıştı. Bloggerların övdüğü skin 79 un turuncu ve yeşil olanını ayrı ayrı denedim ama mahvetti cildimi:(( sağ yanağımda kocaman hamilelik dönemimden kalma sivilce lekeleri olmasa kullanmıcam ama kötü gözüküyo:(( physcans formula markasını halen kullanıyormusun? Clinique ve oriflame la ilgli net görşm oluşmadı onu da yazarım;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skin 79 diye bir urun hic duymamistim. Bloggerlara hediye gonderilmisse.. :) Dikkat edip bilinen guvenilen markalardan almak gerek bence. Ben aynen Physician's Formula cc kreme devam ediyorum. Cok seviyorum sivilce de hic yapmadi. Tek sorunu zaten yagli cildimi parlatiyor aksama dogru tekrar bir pudra gecmek ya da yag kontrolu gerekebiliyor. Ama bence onemsiz fiyatina kiyasla (tabi gercek fiyati TR'deki sisirme fiyati degil:)) Simdilerde Benefit'in bb kremini cok ovuyorlar, deneme boyu alip denedim ama pek birsey anlamadim. Birkac kez daha denemem lazim.

      Sil
  5. Pudra olarak ne tavsiye edersiniz bu son zamanlarda rimmel stay matte, avon, oriflame kullandım ama memnun kalmadım benim gibi hem karma hem sivilceye meyilli hemde hassas bir cilde hangsni tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok fazla pudra denedim ama tam da asik oldugum bir tane yok. Elimin altindakilerden hangisi varsa onu seciyorum su siralar bendekiler: Laura Mercier, Hourglass, Physician's Formula ve Rimmel stay matte. Ilk ikisi daha cok setting pudrasi makyaji oturtmak icin, P.Formula da mineral gunes koruyucu matlastirmiyor aksine parlatiyor birkac saat icinde. Rimmel de cok kaliteli icerigi olan bir urun degil ama is goruyor. Bazen sadece bir kagit mendille haffce t bolgeme cok bastirmadan geciyorum. En hijyenik olani da o sanirim hem de sudan ucuz :) Eskiden MAC kullanmistim ama sivilce yapmisti diye kaldi aklimda.

      Sil