26 Mart 2013 Salı

MAC Studio Fix Fluid Fondoten

Merhabalar,

MAC'ten aldigim ilk urunlerden biriydi: Studio Fix Fluid Foundation SPF 15.





Hic unutmuyorum dogum gunumde almistim bu urunu. Bir kere rengi cok koyuydu. Tabi bu urunu degerlendirmemde onemli bir faktor degil. Bu urunu yuzumde deneyen ve bana yanlis rengi veren satis elemanini degerlendirmemde etkin ama :) Sanirim yagli ciltler icin cok muhtesem bir urun degil cunku bende yaglanma yapti pudralamama ragmen. Mat olann diger fondotenlerimle karistirdigimda onlarin da yaglanmasina sebep oldu. Bu nedenle belki kuru ve normal ciltlere daha cok yakisacagini dusunuyorum. 

Bu urunu sevmememdeki baska bir neden ise urunun sanirim sivilceye yol aciyor olmasi. Onceleri pek emin olamamistim ama bunu soyleyen baska kisiler de var. MAC fondotenleri sivilce yapiyor arkadaslar. Benim cildim sivilce miknatisi gibi. Herhangi birseyin sivilce yapip yapmayacagini kendisine sorabilirsiniz. Unutmadan urun pompasiyla birlikte gelmiyor. Pompasini ayrica satin aliyorsunuz.

Ne bileyim sevemedim. Zaten yarisini bile bitiremedim yillardir duruyor. Bilmeyenler icin bahsedelim Back to MAC diye bir geri donusum programi var MAC'in. 6 tane bos MAC urununun ambalajini MAC magazasina goturup yerine bir ruj ya da bir lipgloss alabiliyorsunuz ucretsiz. Ben de bu siseyi Back to MAC'e goturmek icin kenara kaldirmis bulunmaktayim 3 yillik sabir doneminden sonra. 

30 ml'si 27 dolar. Vergisiyle 30 dolari biraz gecebiliyor. Ayrica pompasi 8 dolar civarinda.

Siz MAC fondotenler hakkinda ne dusunuyorsunuz? 

Sevgiler!

10 yorum:

  1. Merhabalar
    fondötende tercihim Clinique ve Lancome oluyor genelde, Mac den hiç fondöten kullanmadım,merak bile etmiyorum çünkü Mac fondötene ayılıp bayılan hiçkimseyi görmedim, sarı tonlular aşırı sarı geliyor bana,bilemiyorum ama bende de geçer not alamaz fondöten konusunda,sevgiler Başak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Basak'cim hosgeldin! Clinique basarili cidden bikac fondoten kullandim ordan! Lancome fondoten henuz denemedim ama onerin olursa denerim!

      Sil
  2. hiç mac fondöten kullanmadım o yüzden fikrim yok ama hakikaten cildine çok koyu ve yoğun kıvamlı gözüküyor..

    YanıtlaSil
  3. sevemedim mac fondotenleri ben de ayrıca su pompasız şişeler-narsın da var- küçük hesaplarmış gibi geliyor.drugstore ürünler bile ambajalı tüketici odaklı tasarlıyor.
    ne gibi bi haklı nedeni var anlamadım böyle satmanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok haklisin tatlim bir pompa koymak bu kadar zor olmamali. Yillarca kullanilacak bi urun satiyorlar ve zaten ucretini gayet yuksek tutuyorlar. Kucuk hesaplar :)

      Sil
  4. bence mac fondotenleri ve studio fix harika özel günlerde , rengi sürünce birkac dakika koyulasabiliyor o yüzden almadan önce sürdükten sonra gün isigina cikip bakmak gerekiyor ,mükemmel kapatici

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, şunu belirtmeden geçmek istemedim. Yukarıda ürünü kuru ve normal ciltlere önermişsiniz ancak ürün yağlı cilt fondoteni. Kuru ciltlerde adeta maske gibi duracaktır. Studio fix içinde pudra barındırır. Bu nedenle yağlı ciltlerde kalıcılığı oldukça başarılıdır. Ancak sivilce yapma konusu maalesef doğru...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler. Ben cok yagli bir cilde sahip oldugumdan oyle dusunmustum ancak anliyorum ki ne yagli ne kuru cilde uygun.

      Sil