23 Haziran 2014 Pazartesi

Benefit Big Easy Sividan Pudraya Donusen Fondoten

Merhabalar,

Sephora hediye sistemi sagolsun ben paraciklari Sephora'ya yatirdikca bana puan veriyor, sonra o puanlari geri veriyorum yerine daha cok makyaj malzemesi aliyorum. True story bro. Kac tane suratim var ben de bilmiyorum. Ama cok ihtiyacim var makyaja. Daha cok hep daha cok makyaaaajjj! 



En son denedigim Benefit urunu bu fondoten. Cok sey bekliyordum. Belki daha once Pyhsician's Formula (PF) CC+ kremle tanismamis olsam sevebilirdim. Ancak gel gor ki:

Kapaticiligi en fazla PF CC+ krem kadar.

Gozeneklere bagdas kurup oturdu biraz. Rahatina duskun.




Artilari:

Az biraz daha mat PF CC+ kremden.

Alttonu yine sicak (yani sari) ancak biraz daha az baskin PF CC+'e kiyasla. Benim ten rengime biraz daha uygun bir renk. Ancak cok belirgin bir fark degil.

Urun fiyati $38 + vergi. PF CC+ krem kuponla birlikte indirimdeyken alindiginda $7 civarina alinabiliyor. Artilarin hic biri $30 fiyat farkina degecek buyuklukte degil. Ayni seyleri yapan bir urunu 5te biri fiyatina alabilecekken bu urun gercekten gereksiz. Tekrar almayacagim urunlerden biri. 

Benefit Turkiye'ye geldi mi? Deneyenler var mi bu markayi?

Sevgiler!

20 Haziran 2014 Cuma

Laura Mercier Renkli Nemlendirici

Merhabalar,

Laura Mercier cok guvenilir bir marka bence ve daha once denedigim fondoten, yuz bazi, pudra ve ozellikle lipgloss'u cok iyi urunlerdi. En cok denemek istedigim urunu renkli kapaticisiydi ancak sivilcelerden geriye hatira kalan kirmizi lekelerimi kapatacak kadar guclu olmayacagindan korkup uzunca bir zaman erteledim almayi. Sonunda once kucuk boyunu satin aldim sonra Sephora hediye etti 100 puan karsiligi. Aldigim kucuk boyu goturup kafasina isabet alarak firlattim kasiyere. Neden mi?

1. Bu urun yagsiz degil yani gozenekleri tikayici yag iceriyor.

2. Yuzum uygularken de uygulama sonrasi da yagliydi ki benim gibi yagli cildi olan biri icin cok rahatsiz edici.

3. Hic bir kapaticiligi yok. Hic yok! Hic! Normal bir nemlendiriciden en ufak bir farkini gormedim.





Hic mi bir elle tutulur yani, iyi yonu yok diye sorarsaniz, ben bulamadim. Tekrar almayi dusunmem. Bunun bir de yagsiz olan versiyonu var. Onu belki... O da cok ilerde.. Belki o da.

Urun fiyati buyuk boy: $43, kucuk boy: $19 + vergi.

Denemek isteyen var miydi aramizda? Hayallerinizi yikmadim umarim.

Sevgiler!

NARS Lip Gloss: Orgasm

Merhabalar,

NARS, lipgloss'larinin formulunu yeniledi gecen aylarda ve ben de Orgasm isimli gloss'unu kullanmaya karar verdim. Daha onceki formulunden Turkish Delight'i denemis ve begenmistim. 



Orgasm alligi gibi bu urun de altin isiltilar iceriyor yani sicak bir tonu var. Sari alttonlu oldugumdan kendime yakistirdim. Isiltilari dudaklarinizi birbirine bastirdiginizda putur putur bir his vermiyor ki beni rahatsiz eden bir histir bu genelde. Belirgin ya da rahatsiz edici bir kokusu yok. Yeni ambalajlarini ise cok begendim. Urun fiyati 26 dolar + vergi. 

Golgede durusu boyle!

Direkt gun isiginda durusu da soyle!

Bir de kisisel temennim: su lip glosslari biraz kucuk yapsaniz. Insan surecek bunlari. Bir tup bitene kadar 2 yil geciyor ki 1 yilda atmamiz gerek zaten bakteri yuvasi olacagindan. Lutfen biraz kucuk ya. Bu nedenle nerede deneme boyu bir dudak urunu bulsam hemen atliyorum. Neredeyse deneme boyuna ayni parayi vermeye raziyim yeter ki yarisi dolu bir tupu tarihi gecti diye attirmayin bana. Kalbimi kirmayin. Bu sekilde.

Nasil buldunuz Orgasm'i? NARS'in ozellikle denemek istediginiz bir urunu var mi?

Sevgiler!

18 Haziran 2014 Çarşamba

Christian Dior Creme De Rose Lip Balm

Merhabalar,

Bir yil once bir dudak kremine 30 dolar verir misin deseler once bir Turk filmi kahkahasi atar sonra Profesor Severus Snipe suratiyla "No, Potter!" derdim. Ancak Youtube'un kurbani oldum ve Sephora'nin indirimlerinden birinde kendimi kasada bu urunle suratimda pis bir siritisla buldum. 


6 aydir kullaniyorum sanirim 2 ay kadar daha gidecege benziyor. Yani 8 ay icin indirimli fiyati olan 20 dolar pek de fena degil gibi gozukuyor. Ilk bir kac ay cok etkilenmedim ancak son bir kac aydir (yani baharda) daha etkili buldum. Geceleri yatmadan once suruyorum, yine de gun boyu dudaklar yine catliyor. Surumu yumusacik ve gercekten luks bir urun kullandiginiz hissini bolca veriyor. Yapisi hafif, cok agir degil. Ayni zamanda hafif bir gul kokusu da var. Ambalaji plastik ve cok ucuz gorunumlu oldugundan bu fiyata cok yakistiramadim. 

Toparlamaya calisirsam, severek kullandim cunku Dior markasini seviyorum ancak tarafsiz olursam bu etikete asla degecek bir urun degil ve dudaklari hic catlamayacak noktaya getiremiyor. Anlik rahatlatiyor. Dior Dior. Butceniz varsa ve merakiniza yenilirseniz alin bir tadina bakin yoksa almayin Dior'um. Nasil :)  

Bir kac ay once uretiminin duracagi soylentileri dolasiyordu. Herkes bu urunle dogmus olsa gerek ki kiyamet koptu. gecen hafta Dior satis elemani arkadastan Dior markasinin uretime devam etme karari aldigini ogrendim. Halkin tepkisinin ise yaradigi yegane sey sanirim kozmetik dunyasi.

Optum lipbalm'li dudaklardan diye bitiresim geldi ama aile blogu bu! Olmaz. Optum guzel gozlerden diye degistiriyorum. Icinizde Dior kullanan var mi? Bu urunu denemek ister miydiniz?

Sevgiler!

6 Haziran 2014 Cuma

NARS Satin Dudak Kalemi - Rikugien

Merhabalar,

Hep cilt bakimi yazmaktan icim bayildi. Renklenelim istedim. Harika bir dudak urunu buldum: NARS Satin Lip Pencil. Rengi Rikugien! 


Cok yumusak bir kalem. Dudak catlaklarini ya da cizgilerini belirginlestirmiyor. Saatlerce kaliyor. Yeme ve icmeye dayanikli. Tasma da yapmadi. 25 dolarlik fiyat etiketi bulunmakta. Tek problemi cok cazip bir renk skalasi olmamasi. Ise yarar tek rengin bu oldugunu dusundum urunu cok begenip baska bir rengini almaya gittigimde. Bu rengi rose gold yani herkesin bayildigi altin gul rengi diye tanimlamis marka. 

NARS'in bir de mat serisi oldugunu gordum ancak bu saten serisini daha cekici buldum. Urunu kalem acacagi ile acmak gerekiyor. Bu da biraz garip geldi ancak bu kadar kusur kadi dudak kaleminde de olur diyerek gormezden geliyorum. Hatta seviyorum su an karar verdim. Sevdim! Kalemle acacagim ilkokul gunlerimi anacagim her gun ortmenim!

Ne dersiniz guzel gorunuyor mu?
NARS'tan kullandiginiz baska bir urun oldu mu?

Sevgiler!

2 Haziran 2014 Pazartesi

Cilt Bakim Rutinim

Merhabalar,

Soz verdigim uzere gunluk cilt bakiminda neleri hangi sirayla kullaniyorum yazmak istedim.

GECE urunlerim sirasi ile:

1. Bioderma ve pamuk ile makyaj temizligi


2. Paula's Choice yuz temizleme jeli ile yuz yikama (emin olmak icin 2 kez)



3. Yarim saat bekledikten sonra Retin-A kremi uygulama (sivilce ve yaslanma karsiti)



4. Goz kremi (Su siralar Cera-ve kullaniyorum ve harika!)



5. Dudak kremi (Su siralar Christian Dior Creme De Rose kullaniyorum ve haarikaa!)



GUNDUZ urunlerim sirasi ile:

1. 5% Benzol Peroksit iceren yuz temizleme urunu



2. Paula's Choice 30 faktor gunes kremi (Disari cikacaksam daha yuksek faktor ornek: Shiseido 38+)


3. Goz kremi (yukaridakiyle ayni)

4. Dudak kremi (yukaridakiyle ayni)

Eskiden 100 tane urun kullaniyordum (tonik, kimyasal peeling, nemlendirici, sivilce ilaci vb.) ve bir yere yatiya ya da tatile gitmek olum gibi geliyordu cunku valiz dolusu urun tasiyordum yanimda. Kiyafetten cok urun... Retin-A kullanmaya baslayinca herseyi biraktim. Hatta cok sevdigim Clarisonic'i bile kullanmiyorum cogu zaman. Ayda bir kullaniyorum o da vicdan azabindan :) Retin-A'in tam amaci olu derileri atmak degil ancak agir bir urun oldugundan az da olsa exfoliasyon da yaptigindan bana yeterli geliyor bu nedenle kimyasal peelingleri biraktim. Ancak Retin-A kullanmayanlar mutlaka kimyasal peeling yapmalilar cilt yenilenmesi, leke giderilmesi ve sivilce kontrolu icin. 

Sizin rutininiz neler iceriyor? Asagiya yorumlarinizi ve varsa sorularinizi bekliyorum!

Sevgiler!