30 Ocak 2012 Pazartesi

Victoria's Secret Bombshell Temptation Parfum

Merhabalar,

Her yil ocak ayinin basinda Amerika'da yari yil indirimi yapilir. Sukran gunu, noel ve yeni yil gectikten sonra bakarlar ki herkes alacagini almis ailesine, sevdigine, esine, dostuna artik alisveris yapacak bir sebep kalmamis, magazalar ellerindeki stogu bitirmek icin 'semi annual sale' denen bu olaya girerler. Bu sanirim artik sadece ABD'de degil heryerde yapiliyor. Fiyatlar nerdeyse 75% azaltiliyor.

Neyse, bu yil ben sadece Victoria's Secret'a ugradim bu indirimde. Sanirim degdi de. Aldiklarimin arasinda muhtesem bir parfum cikti cunku. Cikti diyorum cunku o kalabalikta dogru duzgun koklayamadan sirf 50 dolardan 12.5 dolara inmis diye aldim ve sansim yaver gitti cok muhtesem bir kokuyla karsilastim.


Victoria's Secret'in Bombshell serisinin Temptation parfumu. 2011 yilinda satisa sunulan bu serinin el kremi, vucut losyonu, vucut spreyi filan da var ama bu parfum muhtesem. Cok seksi. Cok hafif. Ciceksi, meyvemsi ve tatli.


Icerigine baktigimizda passion fruit olarak gecen sanirim Turkiye'de carkifelek olarak anilan egzotik bir meyve, hanimeli cicegi ve bir cesit agacimsi, dalimsi bir oz iceriyor. Bu tarz Turkiye'de az bulunan seyler icermesi ve benim isimlerin Turkce'ye ne olarak cevrildigini sadece eksisozluk'e bakarak ogrenmem, sizlere duzgun bir tarif vermemi zorlastiriyor ama icinde her ne varsa guzel var. Cidden cok seksi bir koku. Bastan cikarici. Daha once bahsettigim Chloe de seksi ama o daha bebeksi ve masum. Bu ise sanki Victoria's Secret'in meleklerinden gibi hissetmenizi sagliyor. Kiskirtiyor diye baglayalim konuyu :)

Sanirim Victoria's Secret sadece Nisantasin'da bir sube acti Turkiye'ye simdiye kadar. Ama olur da yolunuz duserse, stoklarinda varsa ya da bir arkadasiniz ugrarsa, sevgililer gununden once bu kokuyu bir deneyin derim :) Anladiniz siz onu :) Seksi diyorum ya daha ne diyeyim bacim.

50 ml icin 50 dolar biraz fazla Victoria's Secret oldugundan. Chloe, Chanel, Dior, Prada ya da D&G gibi moda evlerinin parfumleri zaten 50 ml icin 60-80 dolar arasi fiyat koyuyorlar ki Victoria's Secret onlar kadar yuksekte degil. Ama olurda indirimde bulursaniz benim gibi super olur.


Diyeceklerim bunlar bu konuda. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim denediyseniz. Opuyorum.

27 Ocak 2012 Cuma

Physicians Formula Baked Collection

Merhabalar,

Bugune kadar yuzlerce far denedim. Eskiden mavi, turkuaz renklerin hastasiydim. Giderek yaslanmaktan mi nedir buyudukce zevklerim de degisti. Su siralar sampanya rengi, ten rengi ve cok ucuk kahveleri cok seviyorum. Simdi gelelim bugunun urunune: Physicians Formula markasinin Baked Collection serisinden Oatmeal renkli uclu far.


Bu fari hem fircanizi islatarak islak hem de kuru olarak kullanabiliyorsunuz. Ozellikle koyu kahve renkli fari islatarak eyeliner olarak kullanabilirsiniz.

En acik renkli fari 'highlight' yani isilti olarak kas altina, kas ustune hatta yanaklarin en ust kisimlarina, burnunuzun koprusune ve dudaklarinizin hemen ustundeki ve hemen altindaki kisimlara surebilirsiniz. Dudaklarin altinda ve ustunde kullanmamizin sebebi dudaklari oldugundan daha dolgun gostermek.

Orta koyuluktaki renk butun goz kapagi icin harika bir renk ve benim favorim de bu renk. Muhtesem bir kaliciligi ve hafif bir isiltisi var. Cogu zaman bu rengi tum goz kapagima uygulayip uzerine rimel surup cikiyorum. Gunduz icin muhtesem dogallikta ama hala isiltili bir goruntu!

Sanirim omrumde bitirdigim ilk far bu orta koyuluktaki renkte olan far olmustur. Bir kez elimden kazara uctu bu set yere ve beyaz olan far parcalara ayrildi. Zaten ayrilmasa bile bitmek uzereydi. Koyu kahve olan renge pek dokunmadim acikcasi kahverengi kullanmadigimdan ama eyeliner olarak kullanmaya baslayacagim yakinda. Ayni urunden bir tane daha almak icin sabirsizlaniyorum! Ola ki gordunuz bu 6 dolarlik sete saldirin derim. Cidden 'baked' yani pisirilmis farlar cok ama cok yumusak, kolay surulebilen ve pigmentleri cok yogun farlar ve benden size tavsiye tavsiye efem. Herkese iyi hafta sonlari!

26 Ocak 2012 Perşembe

E.L.F Cream Eyeliner

Merhabalar,

Daha once E.L.F (Eyes Lips Face) markasinin sivi eyelinerini pek begenmedigimi yazmistim. Bir de krem eyelinerini denemek istedim ve sasirtici bir sekilde hos buldum. Rengimiz: Gunmetal.



Ufak bir acili eyeliner fircasi ile birlikte geliyor. Firca pek kullanisli degil. Hem kucuk oldugu icin hem de sert bir firca oldugu icin. Kendinize ait daha yumusak bir eyeliner fircaniz varsa onu kullanmanizi oneririm. Cok buyuk bir fark yaratiyor firca cunku. Ben Sephoranin acili eyeliner fircasini kullandim. Muhtesem ve kolay bir surus oldu.


Renk 'Gunmetal' olarak gecen bir cesit metalik gri. Bu renk ozellikle bu yil siyah yerine cok siklikla kullaniliyor. Hatta bu metalik griye yeni siyah diyorlar. 'Gunmetal is the new black'.


Kesinlikle simli bir yapisi yok, mat ve yumusak bir renk. Ozellikle siyahtan bikan yada siyahin gozlere kattigi sertlikten ufak bir mola almak isteyenler bu rengi deneyebilirler. Ben cok sevdim. Eyelinerin yapisina gelirsek; surmesi de kolay, cikarmasi da kolay. Makyaj temizleyiciye ihtiyac kalmadan sadece su ve yuz yikama jelinizle cikarabilirsiniz.

















Fiyati 3 dolar olan bu krem eyeliner kucuk cam bir kutuda geliyor. Ancak kotu olan tek yani cabuk kurumasi. Aldiginiz ilk 3-4 ay icinde kullandiniz kullandiniz yoksa kuruyor. Bu nedenle eyeliner olarak kullanmanin yanisira renkli goz bazi ya da krem goz fari olarak da kullanabilirsiniz. ELF'in sivi makyaj urunlerinde genelde bu var. Ilk 3 ay kullanmazsaniz kullanilamaz hale geliyorlar. Ya ayrisiyorlar (ki bozulmanin gostergesi) ya da kuruyorlar. 

Fotograflarda gorundugunden daha acik bir gri. Kameram sadece naz yapiyor guzel resim cekmek konusunda. Renk secerken de dikkat. Diger renklerin sisede durdugu gibi durmadigi hakkinda yorumlar okudum. Kararsiz kalirsaniz bu renge kefilim :) Alma sansiniz olursa ucuz oldugundan deneyebilirsiniz derim. 
Operim guzel gozlerinizden!

23 Ocak 2012 Pazartesi

Rimmel Steel Grey Oje

Merhabalar,

Bugun size cok sevdigim bir ojeyi takdim ediyorum. Rimmel London'un Long Lasting serisinden Steel Grey.


Ozellikle kis mevsimi icin ideal bir renk. Mor/gri/kahve karisimi bu renk bircok kiyafetle cok guzel gorunuyor. Bol isikli yerlerde daha mora yakin bir renkken geceleri biraz daha kahveye caliyor. Kolay kavlamiyor, aynen diger Rimmel ojeleri gibi. Ayrica tek kat surmek yeterli. Fotograf icin de tek kat surdum.

Bence bu 'steel grey' (celik grisi, kursuni gri) mor/gri renk siyah, kirik beyaz, kirmizi gibi klasik renkler arasinda yer almali. Cidden cok guzel. Hem asil hem de hafif rockci bir havasi var. Ben ayrica uzerine bir kat simli Sally Hansen Strobe Light (onceki yazilarimin birinde bahsetmistim bu ojeden) oje surerek de kullandim cok ama cok cekici durdu. Blog icin fotografini cekmeyi unutup sildim yalniz, uzgunum :(

Rimmel'in fircalarinin surum kolayligindan bir onceki oje yazimda bahsetmistim. Degisen birsey yok, hala harika fircalari var harika renklerin yani sira. Ve cok kolay kuruyor. Ayrica fiyati 4 dolar civarinda ve uzun bir sure bozulmadan dayaniyor. Ben alali bir yildan fazla oldu ve bu son surusumde yeni yeni koyulasip bozulmaya basladigini soyleyebilirim. Ayrica cok fazla kullandim bu sure icinde. Butun bu artilari goz onune alarak daha cok Rimmel oje yazisi gelecege benzer diyebiliriz. Sizce nasil bu renk? Aranizda bu rengi deneyen ya da denemek isteyen var mi?

20 Ocak 2012 Cuma

E.L.F Liquid Eyeliner

Merhabalar,

Bugun size pek de hazzetmedigim bir urunden bahsedecegim: E.L.F. markasinin sivi eyelineri.


Ben 'Coffee' isimli kahverengi eyelineri sectim. Siyah rengi de mevcut. Eyelinerin sivisi neyse de fircasi cok ama cok kotu. Sanki birisi bir odun parcasini biraz yontmus ve bu urune firca yapmis. Cok sert ve sekilsiz. Zaten bence bir eyeliner da ancak fircasi kadar iyidir.

Fotograflarda fircanin korkunclugunu cok yakalayamadim kameram sagolsun ama bildiginiz korkunc. Surerken fircanin ucunda urun sabit durmadigindan kalin olan kenar kisimlariyla surmek gerekiyor o da kalin ve sacmasapan cizgilere yol aciyor. Hele benim gibi eyeliner surmeye cok asiri yatkin bir eliniz yoksa sonuc daha da kotu.


Ben eyeliner surmeye bu son birkac aydir basladim. Daha once genelde kalem tercih ediyordum. Eyeliner surmek zor is ancak imkansiz degil. Cok unlu makyaj ustadlarinin tek sirri var: Alistirma yapmak. Ne demisler "Practice makes perfect". Turkce meali alistirma yapmak mukemmellestirir. Ben henuz mukkemmellesemedim ama yilmayacagim :)

E.L.F. eyelinerimiza geri donecek olursak hic sevmedim. Ktu seyler yazarken hep vicdan yapiyorum. O yuzden genelde sevdigim urunleri seciyorum blogum icin ancak bu urunu alacak olanlar varsa almasinlar demek istedim. 1 dolar oldugu icin buyuk bir hata degil ancak ustune birkac dolar daha koyup cidden isinize yarayacak ve dogru duzgun yumusak fircali bir urun alinmasi taraftariyim. Ornegin Milani.

Bu marka zaten kalitesinden ote ucuzluguyla biliniyor. Ha guzel urunleri yok mu? Arada cidden sasirtan urunler cikiyor ki bunlari da tanitacagim zamanla. Ama bu urun... Cok seveni de varmis. Sasirdim :) Ben sevemedim arkadasim. Atin bunu denizlere. Nasil birsey bu? 

Opuyorum eyelinerli gozlerinizden!

17 Ocak 2012 Salı

Yes to Cucumbers Mendilleri

Merhabalar,

Icinizde Yes to Carrots (Havuclara Evet) markasini duyanlar, kullananlar vardir saniyorum. Bu marka dogal icerigiyle begeniliyor. Icinde paraben gibi koruyucu kimyasallar olmamasi, mumkun oldugunca dogal ve organik yasamak isteyenlerin bu markaya yonelmesine neden oluyor. Bu tarzi yasam stili haline getirmis kisilerden biri de benim. Mumkun oldugunca organik urunleri kullanmayi ve kimyasallardan uzak kalmayi seciyorum. Iste bu yuzden yine Yes to Carrots markasindan Yes to Cucumbers (Salataliklara Evet) makyaj temizleme mendillerini kullanmaya basladim. Bu markayi kesfetmem de One Tree Hill'in unlu oyuncusu sevgili Sophia Bush sayesinde oldu. Kendisi cevreye oldugu kadar organik yasama da kendini adamis bir melek. Sagolsun varolsun :)


Adindan da anlasilacagi uzere salatalik ozlu bu islak mendiller aloe vera da iceriyor. Benim gibi ozellikle fondotendir, pudradir, alliktir, kapaticidir dolu dolu renk renk makyaj yapanlar icin ideal cunku tek bir mendille rimelinize kadar herseyi sokup cikariyor. Bir de beni en cok etkileyen ozelligi cildimi temizlik sonrasinda kipkirmizi yada yipranmis birakmamasi oldu. Aksine cildi sakinlestiriyor ve berraklastiriyor. Bu mendilleri buldugumdan beri makyaj yaparken 'cildime zarar veriyorum' dusuncesi yerine 'makyajin tamamini cikarabildigimden sorun yok' dusuncesine birakti. Bugune dek bir cok markanin mendillerini denedim onlardan da bahsedecegim ama bunlar 2. hatta 3. paketini aldigim ilk mendiller. 5-6 dolar civari seyrediyor 30 adet mendil.

Bu arada hatirlamamiz gereken makyajimizi tam olarak cikaramazsak kalan artiklarin gozenekleri tikayarak sivilceye neden olacagi. Hatta bunu Estee Lauder Double Wear fondotenle ben cok ciddi bir sekilde yasadim. Fondotenin tamamini cikardigimi dusundum cunku pamuga baska birsey gelmiyordu. Sonra birkac gune kalmadi hayatimin en kotu sivilce patlamasini yasadim sag cenem ve yanagimda. Ama oyle korkunctu ki hala izleri var ustunden 1 yil gecmesine ragmen. Konuyu arastirdigimda Estee Lauder fondotenin yag bazli oldugunu ve ancak yag bazli makyaj temizleyicileriyle cikabilecegini ogrendim. Benim yaptigimsa su bazli temizleyiciyle cikarmaya calismamdi. Cikardigimi sanmistim ama tabi cikmamisti. Masal gibi uzadi ama aklinizda bulunsun.

Peki yag bazli makyaj temizleyicisini nerden bulucaz? Bir de ona mi para vericez diyorsaniz yanitim hayir. Pamugunuza biraz islenmemis zeytin yagi (saf zeytin yagi, sivi yag degil:) dokup yuzunuzu temizleyebilirsiniz. Yag bazli tum makyajinizi cikarir, gozenekleri tikamadigindan sivilceye neden olmaz ve dunyanin en katkisiz en harika nemlendiricilerinden biridir. Kirisikliga da birebirdir zaten. Hersey gibi bunu da asiriya kacmadan kullanin ama. Az az. Sakin sakin. Cilt onemli. Ha bu arada zeytinyagi waterproof diye bilinen suya dayanikli rimelleri bile cikarir. Sadece gozunuze kacirmamaya dikkat edin. Gozunuzde birkac saniye zeytinyagli pamugu tutun. Cildiniz o yagi emince birkac darbe ile silip temizleyin. Aman bununla kim ugrasacak diyorsaniz da Yes to Cucumbers serisinden bu mendilleri alin bak cok seviceksiniz. Bu markanin Turkiye'ye de geldigini duymustum. Sephora'da var saniyorum. Kac puan mi? Bes bes!

14 Ocak 2012 Cumartesi

Rimmel English Rose Oje

Merhabalar,

Rimmel markasinin ojelerini cok severim normalde ama gecenlerde cidden cok guzel ve degisik bir renge denk geldim. Bu renk 'English Rose' yani Turcesiyle ingiliz gulu. Ne pembe ne kirmizi cok arada bir renk. Pembe kadar cocuksu degil, kirmizi kadar kadinsi degil. Agir bir pembe diyelim. Coral diye bilinen mercan rengini de animsatiyor.

Rimmel markasinin fircalari bildigimiz yuvarlak uclu fircalardan degil duz fircalar. Bu fircalar 2 darbede tum tirnagi boyuyor inanilmiz kolay kullanimli ve insandan kaynaklanan oje surus hatalarini azaltiyor. Bu fircayla kotu oje suruyorum diyen insan bile manikurcu kesilebilir basimiza. Dikkat. Halama bu markanin bir ojesini goturdugumde 'fircasindan belli cok guzel' demisti ki kendisi kaliteden anlar :)

Kaliciliklari hic fena degil. Rimmel bu Lasting Finish Pro serisinin 10 gune kadar tirnakta kaldigini ve soyulmadigini iddia ediyor ki yanlis diyemem. En az 1 hafta kaldiklari olmustu bende, tek sorun tirnaklariniz benim gibi hizli uzuyorsa, tirnaklarin ust kisimlari uzadikca ojesiz kaliyor ve hos bir goruntu vermiyor. O yuzden usenmeleyelim silip silip yenileyelim :)

Bu ojenin icinde mineraller oldugunu ve zaman icinde surulen tirnakta minerallarin ojeye parlaklik verdigini iddia ediyor Rimmel. Benim zavalli muhendis beynim bunu bilimle aciklayamadi ama belki Hogwarts'ta ogretilen bir buyu soz konusu. Neyse ne, cok guzel Rimmel. Sally Hansen'den daha ucuz ve inanin bazen daha guzel oldugunu dusunuyorum. Ozellikle beyaz, pembe, ten rengi gibi dogal renkler disindaki renklerde.

Unutmadan, bu oje cok hizli kuruyor. Benim gibi sabirsiz oje suruculeri icin ideal. Ayrica bircok rengi icin tek kat surmek yeterli. Resimde ben tek kat surmustum. Fiyatlari da insani zorlamiyor. 3 ila 4 dolar arasi degisiyor aldiginiz markete gore. Ben aldigimda 3 dolardi diye animsiyorum. Eliniz degerse, rengini de begenirseniz alin derim.

Sevgiler!

11 Ocak 2012 Çarşamba

Ev Yapimi Kil Maskesi

Merhabalar,

18 yildir sivilcelerle savasan biri olarak bu konuda bayagi bir tecrubem var ve size de iyi gelebilecegini dusundugum birkac tuyoyu burada paylasmak istiyorum. Bunlardan biri buyuklerimizin de sikca bahsettigi kil maskesi. Kil yuzdeki yagi, kiri ve gozenekleri tikayan her turlu atigi kokunden emip cikaran temizleyici turde bir maske. Bu da kilin sivilari cekme ozelliginden geliyor. Genelde muhendislikte de bir yerde benzin turu atiklar varsa kil kullanilir. Hatta atom bombasindan sonra havadaki radyoaktif maddeler bile kil ile temizlenmistir. Simdi dogaya bu kadar fayda saglayan bir toprak bize neden saglamasin?

Ozellikle yagli ve sivilceli ciltler icin cok faydali olan bu maske hassas ve kuru ciltlere de daha farkli bir formulle uygulanabilir. Ben Aztec Clay diye bilinen bir markanin kilini kullaniyorum ama Turkiye'de herhangi bir baharatcida acik olarak da alabilirsiniz. Cok ucuz ve uzunca sure gidiyor cunku cok az kullaniyoruz.


Sivilceli yada yagli ciltler icin 1 tatli kasigi kile 2 tatli kasigi elma sirkesi ekleyip krem haline getiriyoruz. Temiz cildimize firca ya da parmaklarimiz yardimiyla uyguluyoruz ve 20 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra ilik su ile temizliyoruz. Hem gozenekleri tikayan yag ve kiri atiyoruz hem de peeling yapmis oluyoruz kucuk kum tanelerini ovalayarak cikardigimizdan.

Kuru ciltler icinse 1 tatli kasigi kile 1 tatli kasigi su ve 1 tatli kasigi bal koyarak ayni sonuca ulasiyoruz. Ancak bu sirkeli maske kadar kurutucu olmuyor cunku bal dogal bir nemlendirici.

Bu maske sadece sivilce problemi olanlar icin degil cildindeki yagi, kiri ve atiklari atarak peeling yapmak isteyen herkesce uygulanabilir. Yipratici bir maske olmadigindan istenirse hergun uygulanabilir. Yine de sonrasinda guzelce nemlendirmeyi unutmayalim cildimizi.

Sanirim benim akne problemime iyi gelen ilk asamalardan biri bu maskeyi kullanmamdi. Her maske ya da her adim her tur sivilceyi cozer diye bir yaklasimda bulunamayiz cunku herkesin sivilce olusum sebebi farkli (hormon, stres, yas, beslenme vb.). Bu nedenle ara sira sizlere cok daha farkli ve genellikle cok dogal icerikli yontemlerden bahsedecegim.

Sivilce probleminiz olsun olmasin arada bir maske yapmak ya da cildinizle ozel olarak ilgilenmek spa tadinda bir tecrube cok hos ve dinlendirici olabiliyor. Umarim dener ve memnun kalirsiniz guzeller.

9 Ocak 2012 Pazartesi

Chloé Eau de Parfum

Merhabalar,

En sevdiginiz parfum hangisi desem? Ben son iki yilda yeni bir favori bulmus durumdayim: Chloé Eau de Parfum.
Bu asil ve hafif parfumun en ilginc icerigi sanirim bal ki zaten ilk koklayista kendini hissettiriyor. Bu parfumden once bal kokusunu sevecegimi hic dusunmezdim. cok ama cok guzel bir koku. Icinde ayrica şakayık, süsen, çinkirazı, manolya, müge, gül, erz ağacı, amber de mevcut. Ciceksi ve dayanilmaz olan bu parfumu mutsuz oldugunuz herhangi bir an koklayip modunuzu degistirebileceginize inaniyorum. Bende ise yariyor.

Bu kokunun varliginindan ilk kez Kim Kardashian'in ablasi Kourtney Kardashian'in reality tv showlarinin bir bolumunde disari cikarken bu kokuyu sikmasi ile haberdar oldum. Sephora'ya gittigimde sekline bakarak o kokunun bu oldugunu farkettim ve koklamamla ilk goruste oldugu gibi ilk duyumda da bir ask yasamis oldum. Taki kasaya gidene kadar :) Yok yok deger kesinlikle muhtesem bir koku.

50 ml si 85 dolar, 30 ml si 60 dolar olan bu muhtesem parfum biraz pahali oldugundan ve kokusu bir Chanel Coco Mademoiselle or Chance'e kiyasla daha az kalici oldugundan 5 uzerinden 4.5 verelim. Ama muhtesem kelimesini bir kez daha kullanmak istiyorum izninizle. Kokladikca mutlu eden bir koku cunku. 

Temiz tenimizde en buyuk atar damarlarin gectigi bileklere, boyna, gogus aramiza ve de dizlerimizin arka kismina uygulamayi unutmuyoruz. Cok ozel bir gunse bir iki fis 20 cm kadar basimizdan yukariya ve ileriye sikip altindan yuruyerek havada asili hareketli parfum damlalarini da kiyafetlerimize ve sacimiza alip oyle disari cikiyoruz. Kotu kokularin uzerine parfum sikmanin cok yanlis ve kotu bir fikir oldugunu belirtmeden yaziyi sonlandirmiyoruz. 

Guzel kokulu gunler herkese.  

Murad Leke Acici Yuz Jeli

Merhabalar,

Genelde cok sevdigim urunlerden bahsederek hep mutlu mesut bir goruntu ciziyorum ancak bugun durum farkli. Sivilce ve gunes lekelerinden muzdarip okuyucularim icin leke acici bir yuz jeline goz atacagiz: Murad Age Spot and Pigment Ligthening Gel.


Bu 30 mililitrelik mucizevi olarak pazarlanan urunun iddiasi icerigindeki %2 hydroquinone ile sivilce izlerini ve gunes lekelerini soyarak zamanla yoketmek yada en azindan renklerini acmak. Ben sanirim yeteri kadar sabirli bir tuketici degilim cunku bende istedigim hizda bir degisime neden olmadi ve ben de urunu kullanmayi biraktim. Daha sisenin yarisina bile gelmemistim ancak herhangi bir degisim olmamasi beni bu urunu kullanmak yerine kimyasal peelingleri secmeye itti. 

Bir kez gece bir kez de gunduz olmak uzere gunde iki kez kullanmaniz onerilen bu urunu ayrica gunes gormeyen bir yerde saklamalisiniz cunku kimyasal icerigi gunes isinina maruz kalir kalmaz bozuluyor. Gunduzleri kullandiginiz zaman da mutlaka gunes koruyucu kullanmalisiniz. Mutlaka!

Kullananlarin yarisi bu urunu cok severken diger yarisi da nefret etmis durumda. Ortasi yok gibi. Malesef ben sevmeyenlerdenim. Eger sabirli bir tuketiciyseniz ve sonuc alana kadar duzenli olarak kullanirim derseniz sisesi 65 dolar civarinda ve Sephora'da satista! Bol sanslar.

8 Ocak 2012 Pazar

Neutrogena Sac Maskesi

Merhabalar,

Sizler de ozellikle saciniz boyandiktan sonra yikarken ve tararken zorluk cekiyorsaniz ya da aylarca kiriklarinizi aldirmayip kecelesen sacinizla savas halindeyseniz su urune bir sans verebilirsiniz: Neutrogena Triple Moisture Deep Recovery sac maskesi.



Muhtesem kokusunun yani sira cok yumusak kremsi bir dokusu olan bu sac maskesini dusta sacinizi sampuanladiktan sonra uygulayip 3 dakika kadar sacinizda bekletiyorsunuz ve sonrasinda duruluyorsunuz. Sonuc yumusacik, dolasmayan, derinden nemlenmis ve boyanin sebep oldugu zararin minimuma indirildigi saclar ki benim gibi kalin telli uzun sacliysaniz bu hayal gibi birsey. Bu urunu uyguladiktan sonra ayrica sac kremine ihtiyac yok. 7 dolar civarinda bir etiketi olan bu urun 5 ay kadar gidiyor cunku 'cok az bir miktar' tum sacinizi kapliyor. Daha once Neutrogena krem ve nemlendiriciler satan marketler gormustum Turkiye'de sanirim yine marketlerde bulunabilir.

En dogru uygulanisi elinize bir miktar alip 2 elinizi birbirine surtmek ve ellerinizi saclarin basladigi yerden bittigi yere kadar asagi bir hareketle kaydirmak. Sac uclarina birkac ekstra saniye ayirip, urunu ozellikle yedirmeye calisabilirsiniz. Uygularken sac diplerinize degdirmemeye ozen gosterin ki saciniz beklediginizden daha erken yaglanmasin.

Bazi insanlar kapakli bir kutu icerisinde olmasini sevmezken (dusta zor acilip kapandigindan), ben genelde pompali urunler yariya indiginde onlari kutularindan cikaramiyor olmamin caresizligi ile kesinlikle bu tarz kapakli urunleri tercih ediyorum. Yipranmis saclari kurtarip guclendiren bu urun protein icermiyor. Miktari biraz daha fazla olabilirdi gibi bir sebepten 4.5 veriyorum.

Herkese cok havali sacli gunler diliyorum efem :)

5 Ocak 2012 Perşembe

Sally Hansen Oje - Strobe Light

Merhabalar,

Cok isiltili cok cici bir oje var su an tirnaklarimda. Sally Hansen Extreme Wear serisinin 200 numarali 'Strobe Light' ojesi. OPI'nin Katty Perry koleksiyonundaki 'Teenage Dream' isimli ojesine cok benzeyen bu oje acik pembe/lila baz rengi uzerine cesitli renklerdeki simlerden olusuyor. Simler gokkusagi renklerini yansitiyor ama cok daha ucuk tonlarda.

Cok sevdiginiz baska renk ojelerin uzerine tek kat surulerek kullanilabildigi gibi iki ya da uc kat surulerek tek basina da kullanilabilir. Ozellikle gece disari cikarken tercih edilebilecek sik ve carpici bir oje. Resimde tek kat surulmus halini goruyorsunuz.


Burda ise iki kat surulmus hali. Bircok insan 3 kat surup alt temel rengi olan pembe/lilayi yakalayip kullaniyorlar bu ojeyi. Amerika'nin en guvenilir urun inceleme sitesi makeupalley.com'da da 5 uzerinden 4.3 almis ki kolay is degil. Alin benden de o kadar.


Ben marketten 2 dolara aldim, sizlerin de eczanelerde/parfumerilerde bulabileceginizi tahmin ediyorum. Insanlarin cogu cabuk soyulan bir oje oldugu kanisinda ancak ben katilmiyorum. Gunlerdir sorunsuz kullaniyorum. Uzerine bir kat seffaf oje surmek de soyulmasini geciktirecektir. Bu ojenin siyah, beyaz, pembe yada lila renklerin uzerinde harika olacagi kanisindayim. 

Tek kotu yani tum diger isiltili/simli ojeler gibi zor cikmasi oje cikaricilarla. Gulu sevdik napalim.

Sevgiler!

4 Ocak 2012 Çarşamba

Covergirl Ayak Parmak Ayirici

Merhabalar,

Bunca yildir oje surerim ama hic ayak parmak ayiricilari denemeyi akil etmemistim. Gereksiz gibi gorunen bu asamayi atlayip ojelerimi suruyordum hep. Gecenlerde 1 dolarlik urunler satan bir magazada karsima cikan bu ayak parmagi ayirici cok hosuma gitti ve denemek istedim. 


Sunger yapisiyla cok kullanisli olan bu ayirici Covergirl Queen Collection'dan. 'Toe separator' olarak bilinen bu ayirici gercekten hem kullanmasi eglenceli bir urun hem de ayak ojelerinizin daha kolay ve etrafa bulasmadan surulmesini saglayan bir nimet. 1 dolar gibi bir fiyatla zaten begenmeyecek bile olsaniz cok fazla bir risk almiyorsunuz deneyerek. Insana spa hissi yasatiyor bu ufak sevimli seyler.


Gec bulduk kaybetmeyelim kullanalim efem. Covergirl almaniza gerek yok herhangi bir parfumeride bulabileceginizi dusunuyorum ve cok da ucuz olacagini saniyorum. Iyi eglenceler herkese! Opuyorum. 

3 Ocak 2012 Salı

Organix Coconut Milk Serum

Merhabalar,

Bugun saclarimiz icin neler yapmaliyiz bir gozden gecirelim istedim.

1. Saclari benim gibi yagli yapida olanlar gun asiri saclarini yikamaliyken, kuru sac yapisina sahip olanlar haftada iki kez yikamalilar. Bundan fazla yikamak kuru saclari daha cok kuruturken yagli saclari daha cok yaglandirabilir.

2. Saclarimizi cok sicak suyla yikamak sac derimize zara verip yagli saci olanlarin daha cok yag uretmesine kuru sac yapisinda olanlarin saclarini daha da kurutmasina yol acar. Kafa derimiz icin de sicak kacinilmasi gereken birseydir.

3. Saclarimizi once su ile yikamali sonra sadece bir kez sampuanlamaliyiz. Daha fazla sampuanlamak saclari kurutacagi gibi sacimizin 'iyi ve gerekli yag' diye bilinen dogal yaglarini da alip goturecektir. 

4. Saclarimizi sampuanladiktan sonra uzun bir sure durulamaliyiz ki sampuan kalintilari kepege neden olmasin, sac derimizin gozeneklerini tikamasin yada sacimizi agirlastirmasin.

5. Sampuan uyguladiktan sonra sac kremimizi yada sac maskemizi uygulamaliyiz. Bu saca parlaklik verirken, sacimizi dis etkenlere karsi da bir katman gorevi gorup koruyacaktir. Ayrica kremlenmis sac daha kolay taranir ve daha az kirilir. Sacaksi bir goruntu yerine daha ipeksi bir goruntu sergiler.

6. Dus sonrasi sacimizi havluya sarip suyunu cekmesi icin beklemeliyiz. Islak sac cok ama cok hassastir ve en cok sac ucu kirilmalari bu esnada gerceklesir. Islakken sacimizi taramaktan olabildigince kacinmaliyiz.

7. Hafifce kurumus saca tercihimize gore durulanma gerektirmeyen bir baska sac kremi yada sac serumu uygulamaliyiz. Yuzumuz icin nemlendirici neyse sacimiz icin de bu asama odur. Uyguladigimiz urunleri kesinlikle sac diplerimize degdirmemeye ozen gosterelim ki sacimiz cok cabuk yaglanip, kirlenip, agirlasmasin.

Sac serumu konusunda benim tercihim Organix Nourishing Coconut Milk Anti Breakage Serum (Organix kirilmaya karsi etkili hindistan cevizi sutu). Sadece iki pompa benim cok uzun ve cok gur saclarima bile yetiyor. Havluyla kuruladiktan sonra sac uclarima uyguluyorum. Bu urunu son 6 aydir kullaniyorum. Ve sac uclarimda hic bu kadar az kirik olmamisti. Sanki onceden gerceklesmis kirilmalari bile onariyor. Eczanelerde bulabileceginizi dusundugum bu urunu ben ABD'deki bir marketten 7 dolara aldim. Cok uzunca bir sure gittigini soyleyebilirim bu urunun. Bir siseyi bitirebilmeniz en az bir yil alacaktir. 5 uzerinden 5 hakeden bir urun. Kokusu da cok hos, fazla yogun olmayan, insanin icini bayiltmayan bir hindistan cevizi kokusu.


Butun bunlara ilaveten eger havuza yada denize gireceksek, sacimizi islatip girmeliyiz ki sacimiz su ile doymus olsun ve klor yada tuzu olabildigine az emsin. Hemen sonrasinda saci yikayip kremlemek yada sadece kremlemek verilen hasari azaltacaktir.

Saclarimizi kurutmadan yada sekillendirmeden isiya karsi etkili koruyucu bir sprey kullanirsak, sacimizi isidan korumus oluruz. Ama siz mumkun oldugunca sac kurutma makinenizi dusuk sicakliga ayarlayin yine de :) 

Simdilik soyleyeceklerim bu kadar guzeller. Gelecek yazilarimda sac kremleri ve isiya karsi etkili sac spreyleriyle hasir nesir olacagiz. Merak yok :)

2 Ocak 2012 Pazartesi

Coppertone Gunes Koruyucu

Merhabalar,

Cilt bakiminin cok cok onemli ama en cok atlanan asamasi gunes koruyucu. Size onerebilecegim guzel bir marka Coppertone.


Hani yaslarimiz ilerledikce yuzumuzde ellerimizde kahverengi lekeler olusur, biz de 'ya iste yas ilerleyince oluyor oyle tabi' diye kendimizi avuturuz ya. Iste o lekeler yasimiz ilerlediginden degil gunes koruyucu kullanmadigimizdan olusur. Yazin altina bayila bayila yatip tavuk gibi kizarmak istedigimiz cok sevdigimiz gunes, ultraviole diye bilinen UVA, UVB ve UVC zararli isinlarini yayar. UVC ozon tabakasi tarafindan daha yer yuzune inmeden emilir dolayisiyla bizi cok da ilgilendirmez (tabi ozon tabakamiz daha da incelmeye devam etmezse).

UVA isinlari uzun dalga boylari olan isinlardir ve cildin en derin tabakalarina kadar islerler. Bu isinlar erken yaslanmaya, kirisikliklara hatta katarakt gibi goz hastaliklarina ve hatta DNA yapimizi (dolayisiyla genlerimizi) degistirerek cilt kanserine neden olur. Bronzlasmak isteyen bayanlarin 'tanning' salonu dedigimiz salonlara gittiginde meydana gelen olay da bu sekildedir: cilde UVA isinlari verilir, cilt DNA'sinin zarar gordugunu farkedip rengini karartarak DNA'yi korumaya calisir. Sonuc harika bronzlukta bir ten ve cildin en derinlerine isleyerek DNA'mizla oynamis UVA isinlari. UVB isinlari kisa dalga boylari olan isinlardir ve cildin daha cok en ust tabakasina zarar verirler. Gunes yaniklari buna en guzel ornektir. Kizarikliklar ve kara lekeler de.

Gunes, gunesli hava dinlemez, yagmurlu hava dinlemez hatta karli hava da dinlemez ve gunduz saatleri boyunca her an isinlarini yeryuzune yayar. Yani cildimizi gun boyu yaz yada kis demeden gunesten korumak durumundayiz. Cok ic karartici oldu bu yazi farkindayim. Ama hic telasa luzum yok. Cok kolay bir aliskanlik hem gunesin tadini cikarmamiza hem de kendimizi korumamiza yardimci olur. Gunes koruyucu (SPF-sun protection factor) kullanmak!  

Sabah yuzumuzu yikadik, nazikce kuruladik havlumuzla ve hemen sonrasinda gunes koruyucumuzu uyguluyoruz. Evet aynen bu sirayla. Sonrasinda nemlendiricimizi uyguluyoruz. Once nemlendirici sonra gunes koruyucu degil! Cunku gunes koruyucu ancak temiz ve uzerinde baska birsey olmayan cilde tutunabilir. Once nemlendirici surup sonra gunes koruyucu surmeye calisirsaniz hicbir etkisi olmayacaktir. Gunes koruyucumuzu en az 30 faktor olacak sekilde secmeliyiz. Ben kis mevsiminde SPF 30 yazin SPF 70 kullaniyorum.

Urune gelirsek, hos bir urun ve yuzunuzu beyaz renkli birakmiyor. Kolayca emiliyor ve yag icermiyor. Ben bircok marka denedim ancak tekrar tekrar aldigim tek urun bu oldu. Belki ilerde daha guzel bir urunle karsilasirim kim bilir ancak o zamana kadar bu gunes koruyucu en yakin arkadasim. 6 dolar urun fiyati. Turkiye'de eczanelerde bulabilirsiniz.Bu urunun tek negatif yani gozlerinizi yasartabiliyor olmasi gunun sonuna dogru. Bu, sanirim bir sekilde urunun zaman icinde alin bolgesinden goz cevresine olan yolculuguyla ilgili. Ancak durum budur ve bazi kisileri rahatsiz ettigi dogrudur ben de dahil.

Unutmadan ekleyelim biraz ugrastirici ancak gunes koruyucunuzu 2-3 saatte bir yenilemelisiniz. Hepinize bol gunesli guzel gunler. 

Sevgiler!

1 Ocak 2012 Pazar

Cetaphil Yuz Yikama Jeli

Merhabalar,

Sabun icermeyen cok nazik harika bir yuz yikama jeli: Cetaphil.


Dunya genelinde ozellikle su siralar sabun icermeyen nazik yuz temizleme jelleri cok gozde. Gozde olmasinin hakli sebepleri de yok degil. Sabun iceren temizleyiciler cildi yoran, agir kimyasallar iceren ve cildin dogal ve faydali yaglarini uzaklastiran temizleyiciler. Bunlarla cildi yikamak cildin fazlaca kurumasina neden oluyor ve tahris olabiliyor. Kuru ciltler ise zaten kolayca yag uretemeyen ciltler oldugundan daha da kuruyor. Bu noktada cok duyulan bir sehir efsanesinden bahsedelim; cok kuruyan cilt cok yag uretir. YANLIS! Cunku cildin yag ureten katmaninda sensorler yoktur. Disarda ne olup bittigini bilmez cilt. Vazifesini yapar ve genetik olarak nasil kodlanmissa o kadar yag uretir. Bunu da NY'un en unlu cilt doktoru Dr. Neil Schultz bas bas bagirmaktadir.

Bu urunle ABD'de herkesin bayila bayila kullanmasi sayesinde tanistim ve denemek istedim. Sonra Turkiye ziyaretim sirasinda cilt doktorum yuzum icin yikama jeli tavsiye etmek uzereyken once benim ne kullandigimi sordu. Cetaphil cevabi uzerine 'cok iyi onunla devam et' dedi. Tabi bu tarz bir onay benim gibi her kullandigindan hemen sikilan, yeni yeni urunler denemek isteyen ve gecmiste binlerce urun deneyerek tum kozmetik markalarini zengin etmis birine iyi geldi.  

Once 'yagli ciltler' icin olanini kullandim. Cok begendim. Sonra o bitince 'tum ciltler' icin olanini aldim ve su an onu kullaniyorum resimde gordugunuz uzere. Benim tercihim tum ciltler icin olanindan yana. Onun daha hassas oldugunu dusunuyorum sonucta her turlu cilt tipini hedef aliyor. Ama ikisi de gorevini fazlasiyla yapiyor ve cildi yormadan temizliyor. Bir buyuk boyu, bir de kucuk boyu mevcut ABD'deki marketlerde; kucuk $9, buyuk $13 civari. Buyuk boyu bir yil kadar gidiyor gunde 1 sabah 1 aksam 2 pompa kullandiginizi varsayarsak.

Sevgiler!