30 Aralık 2011 Cuma

Sally Hansen Mint Sorbet Oje

Merhabalar,

Sally Hansen cok guzel oje yapiyor cidden. Fotograftaki de Hard as Nails Extreme Wear serisinden 340 numarali Mint Sorbet. Yani nane yesili!



Fotografta da goruldugu uzere mat bir yesil bu urun. Cok acik bir yesil olmasi nedeniyle ozellikle sisede cok cekici gorunuyor. Surus ve dayaniklilik acisindan da cok kaliteli. Kolay kuruyor ve gunlerce dayaniyor. Fiyati 3 dolar civarinda ABD'de. Sally Hansen ozellikle ABD'de cok yaygin ve sevilen bir oje ve tirnak bakim markasi. Turkiye'deyken de Izmir'de bir eczanede tesadufen gormustum bu markayi. Fiyati ABD'ye kiyasla beklendigi uzere biraz pahaliydi.

Simdi ben daha cok siyah, ten rengi yada kirmizi insaniyim. Bu tarz renkleri siseleri cok guzel gorunuyor diye aldanip aliyorum, sonra da en fazla 3-4 kez surebiliyorum. Eger siz de benim gibiyseniz bunun yerine daha dogal bir renk tercih edebilirsiniz. Ama eger ki mat/pastel renk tutkunuz varsa, ki biliyorum bazi hatunlar ozellikle yesil renge bayiliyorlar, o zaman bunu bir deneyin derim. Hem diger Sally Hansen urunlerine gore daha ucuz hem de surumu kolay ve kalici. Surumu ile ilgili tek bir problem var: akiskanligi diger ojelere gore daha yogun. Benim parmaklarimda 2 kat var resimde.


Sevgiler!

29 Aralık 2011 Perşembe

L'oreal Glam Shine Lipgloss

Merhabalar,

Bugun sizlere cok sevdigim hatta ilk tupu bitirip ikinci tupu tekrar aldigim, ki bunu pek yapmam, bir urunu tanitmak istiyorum. L'oreal Glam Shine serisinden 503 numarali Unlimited Red isimli dudak parlatici. Parlatici dediysem normal parlaticilar gibi hemen dudagimizi yalar yalamaz yada birseyler yer yemez gecen cinsten degil; cok daha yogun ve kalici. Kendi rengi gecse bile icerisindeki simler dudakta kaliyor. Simdi sim dediysem o da sizi korkutmasin eskiden dugunlerde gelinlerin sacina basina serpistirdikleri ucuz gorunumlu kalitesiz simlerden degil :) Cok daha alimli ve dogal gorunumlu kaliteli isiltilar.

Bos tup ve dolu tup resimde gorundugu gibi.



Bu renk aslinda cok cilgin bir kirmizi degil daha asil daha agirbasli bir kirmizi. Icindeki simler de altin rengi agirlikli. Yani hem bugday tenli hem de pembe alt tonu olan bayanlara cok yakisacagini dusundugum bir renk. Ben bugday tenliyim ve bu ilk kez severek ve cekinmeden kullandigim kirmizi rujum diyebilirim.





 Bu urunu ben Turkiye'deyken Tekin Acar'da calisan bayan uzerimde denemisti. %50 indirimle 32 liraya almistim. Yani urun orjinalinde 64 liraydi 2009'da. Sonra Amerika'ya geldigimde aradim taradim yok. Ben de ebay'den Ingiltere'de ikamet eden bir saticidan aldim 2. tupumu 7 dolara. Inanilmaz bir fiyat farki var goruldugu uzere. ABD'de bu seri satisa sunulmamis. Buna benzer bir seri satista. O seriden yine benzer bir kirmizi var: Infallible serisinden 306 numarali Plumbed Red. Asagidaki resimde, ustte gorunen kirmizi kapakli olan Amerika versiyonu.


Bu Amerika versiyonunda digerinde oldugu kadar cici cici simler yok daha mat daha az pariltili. Ikisinin kaliciligi da cok iyi ancak Avrupa versiyonu (503) simleri nedeniyle daha uzun kaliyor diyebilirim. Kokulari tatlari hemen hemen ayni. Fiyatlari da ayni. Elimin solunda gorunen Amerika versiyonu sagindaki de Avrupa.


Bu tarz bir urun ozel bir gun yada gece icin cok ama cok guzel. Siyah bir eyeliner ve kirmizi ruj kadar klasik ve asil bir goruntu olamaz sanirim. Ozellikle Avrupa versiyonunun (503) her tene gidebilecegini dusunuyorum. Amerika versiyonu (306) biraz daha acik tenli bayanlara yonelik. Bulundugunuz yerde bulabilirseniz siddetle bir goz atmanizi tavsiye ediyorum. 5 uzerinden 5 veriyorum (tabi ki Turkiye fiyatiyla degil de gercek fiyati olan $7 etiketiyle alindiginda).

Sevgiler, rujsuz cikmayin disari! :)

28 Aralık 2011 Çarşamba

Chanel Pro Lumiere Fondoten

Merhabalar,

Chanel'in bu fondoteni hos kokulu ve cildinize yagliya kacmadan parlak bir goruntu veren luks bir fondoten.  Ozellikle benim gibi akneye meyilli ve sivilce lekeleri olan bir cilde sahipseniz bu sivi fondoteni surer surmez cildinizin dogal bir sekilde kusursuza yakin gorunmesine sasip kalicaksiniz. Kusursuza yakin dedim cunku bu fondoten maske gibi duran cok cok yogun kapatici ozelligi olan bir urun degil; daha dogal duran orta derecede kapatici ozelligi olan bir urun. Surdugunuzde yuzunuzde fondoten var gibi degil de cildiniz duzelmis gibi bir goruntu elde ediyorsunuz. 


Benim kullandigim tonu: 10 Limpide-Nude. Her gun kullansaniz bile 1 yildan fazla dayanacak bir urun cunku cok az bir miktar cok genis bir alana yayilacak akicilikta. 1 pompa neredeyse tum yuze yetiyor. Fiyati 54$.

Chanel calisanlarina renk secimini yaptirmayi unutmayin. Cogunlukla bilinen bir tuyo: yuzunuzun boynunuzla birlesen yerine bir miktar fondoten surdurun ve spot isiklarindan uzak bir yere -acik havaya mesela- cikarak boynunuzla yuzunuz arasinda renk farki var mi bakin. Eger fondoteni gorebiliyorsaniz suruldugu yerde, o renk sizin icin dogru renk degil. Eger fondoten cildinizin rengine karismissa dogru rengi buldunuz demektir. Ancak, ben renk uygulatmasi yaptirmama ragmen bana en yakin renk olan 10 Limpide-Nude rengi bile %100 oturmadi yuzume sanki. Alt tonlarda sikinti oldu sanirim :) 2 ton arasinda kalmis olabilirim.

Ilk zamanlar asik oldugum bu fondoten ile ilgili fikirlerim son zamanlarda biraz degisti diyebilirim. Nedeni ise ne zaman sursem ilk saatler muhtesem bir cilt goruntusu elde ederken, 4-5 saat sonra ozellikle cene ve dudak cevremde pul pul toplasmalar gormem. Ki ben bu fondoteni hem ustune pudra uygulayarak hem uygulamadan hem de makyaj sabitleyici spreylerle denedim. Sonuc hep ayni. Sanirim cildimin yagli olmasi bu urunu eritiyor/parcaliyor yuzumde ve alan alan bosluklara neden oluyor bu da.

15 faktor gunes koruyucu iceriyor siseden de gorunebilecegi uzere: SPF 15. Yine de altina gunes koruyucu kullanin mutlaka. Bu faktor, bu fondoteni bir avuc dolusu kullanmadiginiz surece yeterli degil sizi korumak icin.




Elimdeki parlakliga dikkat edin lutfen. Ayni parlakligi ve saglikla parliyor goruntusunu yuzunuzde gormeniz mumkun hem de uygular uygulamaz. En sevdigim yani buydu, bu fondotenin. 

Son olarak, bu urunun piyasadan kalktigini soylemeliyim. Yani kalkmasa da tekrar almazdim ama yine de guzellik kanallari ve bloglari arasinda cok unlu olan bu urunden bahsetmeden gecmek istemedim.

Sevgiler!